MHP İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan konuyu yargıya taşıması gerektiğini belirterek savcılığa çağrısını yineledi.

HABERTÜRK: “KAÇAK BİNA SEÇİM OFİSİ OLARAK KULLANILDI”
Habertürk, haberinde İzmit Kemalpaşa Mahallesi Eski Hamam Sokak’taki yapının yıllardır imar kurallarına aykırılık iddialarıyla gündemde olduğunu belirtti.
Haberde, 2014, 2018 ve 2020 yıllarında “basit tadilat” izniyle iki katlı yapının 3,5 kata çıkarıldığı, binanın mühürlü olmasına rağmen inşaatın tamamlandığı ve 31 Mart yerel seçimlerinde CHP tarafından aktif bir seçim ofisi olarak kullanıldığı iddiaları yer aldı.

AKŞAM: “FATMA KAPLAN HÜRRİYET GÖZ YUMDU” İDDİASI
Akşam gazetesi ise MHP’li İlker Kazan’ın açıklamalarına geniş yer verdi. Haberde, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in *kaçak yapının mühürlü olmasına karşın inşaatın devam etmesine göz yumduğu iddia edildi.
Gazete ayrıca, yapıyı inşa eden Faruk Bostan’ın cezadan kaçmak için binayı tapuda el değiştirdiği iddiasına değinerek, belediyenin “tapuya şerh koyduk” açıklamasına rağmen satışın nasıl gerçekleştiğini sorguladı.
Akşam, “Yasal engel varken bina nasıl satıldı? Kim, kimi koruyor?” sorularını manşetine taşıdı.

“SON DAKİKA: “MÜHÜR KIRILDI, ADALET GÖREVE”
Son Dakika gazetesi de konuyu ulusal gündeme taşıdı. Haberde, İlker Kazan’ın:
“Mühür kırılmış, bina tamamlanmış, seçim ofisi olarak kullanılmış… Belediye bunu görmedi mi? Bu konu artık sadece bir imar ihlali değil; savcıların soruşturması gereken bir skandaldır.” sözlerine yer verildi.
KAMUOYUNUN YANITINI BEKLEDİĞİ SORU
Tartışmalar büyürken İzmit ve Kocaeli kamuoyunda öne çıkan temel sorular şöyle:
Mühürlü olduğu belirtilen bina nasıl tamamlandı?
Mühür kırıldıysa, belediye neden müdahale etmedi?
İddialar hakkında resmi bir soruşturma başlatılacak mı?
İzmit’teki kaçak yapı iddialarının, önümüzdeki günlerde hem yerel hem de ulusal düzeyde tartışılmaya devam etmesi bekleniyor.




