Değirmendere Yüzbaşılar Mahallesi muhtarı H.A., 3 kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçlamasıyla yargılanıyor. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adliye önünde yaptığı açıklamada, davanın takipçisi olacaklarını ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
Davanın Takipçisi Olacaklar
KADEM avukatı Şevval Ebrar Eraslan, toplum vicdanını derinden yaralayan olayın, çocukların güvenliğini sağlamak için en ağır ceza ile sonuçlanması gerektiğini belirtti. Eraslan, “Davanın başından itibaren süreci yakından takip edeceğiz. Mağdur çocukların yanındayız” dedi.
Planlanmış İstismar İddiası
Çocuklar, korktukları için uzun süre şikayet edemedi. Tacizlerin yeniden başlaması üzerine şikayetçi oldukları belirtildi. Avukat Eraslan, “Eslem ve üç arkadaşı yaklaşık 12 yıl önce yaşadıkları bölgede, komşuları ve aynı zamanda muhtar olan Haydar Akgüngör tarafından üç yılı aşkın süreyle sistematik olarak istismara uğradı” ifadelerini kullandı.
En Ağır Ceza Talebi
KADEM, toplum tarafından güven duyulması gereken bir konumda bulunan failin işlediği ağır suçun hem mağdurları hem de toplumu derinden sarstığını kaydetti. Dernek, faillerin en ağır cezayı alması için süreci yakından takip edeceklerini ve çocukların bedensel ile ruhsal bütünlüğünü hedef alan her türlü istismara sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.