TFFHGD Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği aile iftarına katılan Kahraman Minnet, kamuoyunda tartışma yaratan hakem cezalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Minnet, futbolcular ile hakemler arasında uygulanan cezalar arasında büyük fark olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu konu son dönemde kamuoyunun gündeminde. Buradaki en büyük sıkıntı cezalardaki orantısızlık. Bir futbolcu 1 yıl ceza alıyor ve sahalara geri dönebiliyor. Ancak 45 gün ceza alan bir hakem tekrar görev yapamıyor.”
“SORUMLUSU TFF DEĞİL”
Söz konusu durumun Türkiye Futbol Federasyonu’nun doğrudan bir kararı olmadığını vurgulayan Minnet, mevcut talimatların geçmiş yıllara dayandığını söyledi.
“Bu durumun sorumlusu TFF değildir. Çünkü söz konusu talimat 1998 yılında yayımlandı. Elbette hakemler farklı değerlendirilebilir ancak onlar da insandır. Bu çocuklar genç insanlar. Öğrencilik dönemlerinde veya farklı zamanlarda hatalar yapmış olabilirler. Onlara ikinci bir şans verilmesi gerekir.”
TALİMATLAR GÜNCELLENMELİ
Mevcut talimatların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Minnet, konunun federasyon yönetimine iletileceğini ifade etti.
“Genel merkez olarak bu konular üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Sayın başkanımıza da arz edeceğiz. Talimatlarda güncelleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. TFF Başkanımızın ve yönetiminin bu konuyu dikkate alacağına inanıyorum.”
KADIN HAKEMLERE ÖZEL VURGU
Kadın hakemlerin Türk futbolu için önemli olduğunu vurgulayan Minnet, Kocaeli’de düzenlenen iftarda kadın hakem ve gözlemcilere gül takdim edildiğini söyledi.
“81 ilde şubelerimiz var. Kadın hakemlerimiz bizim için çok kıymetli. Onlar hem dünyayı hem de bu camiayı güzelleştiriyor. Son dönemde üst liglerde görev alan kadın hakemlerimizin başarılı performansları da bizleri gururlandırıyor.”
HAKEM ÜCRETLERİ YETERSİZ
Hakem ücretleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Minnet, özellikle amatör liglerde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.
“Amatör maçlarda hakem ücretleri oldukça düşük. Bugün 500 liraya Kocaeli’nin bir ucundan diğer ucuna gitmek bile zor. Hakemlerimiz bu işi büyük ölçüde gönüllülük esasına göre yapıyor.”
YENİ İYİLEŞTİRME BEKLENİYOR
TFF yönetiminin hakem ücretleri konusunda hassas olduğunu belirten Minnet, ilerleyen süreçte yeni bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.
“TFF bazı iyileştirmeler yaptı ancak ekonomik şartlar ortada. Kaynak oluşturulduğunda hakemlere yeni destekler sağlanacağını düşünüyorum.”
SPORDA ŞİDDET SORUNU
Minnet, spor sahalarında yaşanan şiddet olaylarına da değinerek bunun Türk futbolunun önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.
“Sporda şiddet ne yazık ki kanayan bir yara. Futbol dostluk ve spor için oynanan bir oyundur. Son dönemde yaşanan olaylarda devletimizin ve adalet sistemimizin daha ciddi adımlar attığını görüyoruz.”
KOCAELİ TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR
Kocaeli’de düzenlenen iftar organizasyonu için TFFHGD Kocaeli Şubesi Başkanı Özhan Kurt’a teşekkür eden Minnet, hakem camiasının birlik içinde olması gerektiğini vurguladı.
“Kocaeli’de bizleri bu güzel ortamda buluşturan Özhan hocamıza teşekkür ediyorum. Bu maneviyatı paylaşmak bizler için çok kıymetli. Kocaeli’de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”




