Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kamu arazilerine taahhütname ile başvuran çiftçilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekecek.

Ürün ve Başvuru Değişiklikleri

Çiftçiler, belirlenen süre dışında da ürün değişikliği talebinde bulunabilecek. Bu talepler, üretim yılı sonuna kadar tespit komisyonu tarafından değerlendirilecek. Ayrıca Bakanlık tarafından üretim bilgilerinde farklılık tespit edilmesi durumunda resen düzeltmeler yapılabilecek.

Ali Yalçın: “Sendika Yasası Artık Yetersiz, Köklü Değişiklik Şart”
Ali Yalçın: “Sendika Yasası Artık Yetersiz, Köklü Değişiklik Şart”
İçeriği Görüntüle

Sulama ve Kira Fesih İşlemleri

Arazinin sulama durumuna ilişkin değişiklik başvuruları her yıl 30 Haziran’a kadar yapılabilecek. Bu tarihten sonraki talepler ise üretim yılı sonuna kadar tespit komisyonu tarafından değerlendirilecek. Kira fesih işlemlerinde ise arazi üzerinde ürün bulunması durumunda kira sözleşmesi, ürünün hasat tarihi itibarıyla sona erecek.

2026 ÇKS Başvuruları Başlıyor

2026 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları yarın başlayacak ve 31 Aralık’ta sona erecek.

Kaynak: AA