Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheli, bugün Kandıra Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheliler hakkında çok sayıda ağır suçlamanın bulunduğu öğrenildi.
SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ
Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, geçtiğimiz ay Araman Orman İşletme Şefi Hüseyin Buğra Dege’nin bir müteahhitten rüşvet aldığı iddiasıyla suçüstü yakalanarak tutuklanmasının ardından derinleştirildi.
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yaklaşık bir ay süren teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen bulgular doğrultusunda operasyon için düğmeye basıldı.
5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
21 Nisan Salı günü Kocaeli merkezli olmak üzere Bolu, Sakarya, Afyonkarahisar ve Adana’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 21 şüpheli gözaltına alındı.
Şüpheliler hakkında;
Suç işlemek amacıyla örgüt kurma
Rüşvet
İrtikap
Resmi belgede sahtecilik
Orman Kanunu’na muhalefet
Mal varlığı değerlerini aklama
Görevi kötüye kullanma
suçlamalarıyla işlem yapıldığı öğrenildi.
MAL VARLIKLARINA EL KONULDU
Soruşturma kapsamında şüphelilere ait çok sayıda taşınmaz, banka hesabı ve kıymetli eşyaya da el koyma tedbiri uygulandı.
KAMU GÖREVLİLERİ DE VAR
Gözaltına alınanlar arasında 1 orman işletme şefi, 4 orman muhafaza memuru, 1 orman mühendisi, 9 orman kesim müteahhidi, 3 muhtar ve 1 emlakçının bulunduğu belirtildi.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 21 şüpheli, bugün geniş güvenlik önlemleri altında Kandıra Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.




