"SURİYE POUND’U TL KARŞISINDA YÜZDE 22 DEĞER KAZANDI"

Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığının zedelendiğini belirten Kanko, “14 yıldır savaşla boğuşan, şehirleri yerle bir olmuş, ekonomisi çökmüş Suriye’nin para birimi bile bizim paramız karşısında %22 değer kazanmış. Bu, iktidarın ülkeyi nasıl bir çöküşe sürüklediğinin en somut göstergesidir” diyerek iktidarın ekonomi yönetimini hedef aldı.

“BU SİSTEM TÜRK LİRASI'NIN İTİBARSIZLAŞMASINA YOL AÇTI”

CHP’li Kanko, TL'nin değer kaybından doğrudan saray yönetimini ve iktidarın ekonomik tercihlerinin sorumlu olduğunu belirtti. Şu ifadeleri kullandı:

“Türk Lirası; keyfi kararlarla, liyakatsiz atamalarla, yandaşlara dağıtılan ihalelerle, örtülü ödeneklerle, şatafatlı saray harcamalarıyla eridi, yok oldu! Artık savaşta olan ülkelerin para birimleri bile bizimkinden daha güvenli görülüyor. Bu sizin eserinizdir!”

“MİLLET HESAP SORMAK İÇİN HAZIRLANIYOR”

Ekonomik bağımsızlığın ancak akılcı politikalarla sağlanabileceğini dile getiren Kanko, Türkiye’nin sadece parasal olarak değil, itibar açısından da zarar gördüğünü ifade etti:

“Ekonomik bağımsızlık sadece sloganla korunmaz! Adaletle, üretimle, akılcı maliye politikalarıyla, güçlü ve itibarlı bir para birimiyle sağlanır. Ama siz bunu başaramadınız! Artık millet bunun hesabını sormaya hazırlanıyor.”

Özgür Özel'den Kandıra Cezaevi'ne Ziyaret!
Özgür Özel'den Kandıra Cezaevi'ne Ziyaret!
İçeriği Görüntüle

“ONURU KORUMAK, EKONOMİYİ KORUMAKTAN GEÇER”

Açıklamasını sert bir çıkışla noktalayan Kanko, “Türk Lirası’nın değerini koruyamayan bir iktidar, milletin onurunu da koruyamaz!” diyerek iktidarın hem ekonomik hem de siyasi sorumluluğunu sorguladı.