Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Ramazan ayının manevi atmosferinde ilçede yaşayan 60 yaş üstü vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi. Alo Evlat Sağlık Kulübü projesinden hizmet alan büyüklerin katılımıyla düzenlenen buluşma, Antik Köfte Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen programda yalnızca iftar yapılmadı; eski Ramazanlara dair hatıralar tazelendi, sohbetler edildi. Başkan Kocaman, programda yaptığı konuşmada büyüklerin toplumdaki yerinin önemine dikkat çekti.

İFTAR SOFRASINDA ANLAMLI BULUŞMA
Kartepe Belediyesi’nin iştiraklerinden Antik Köfte Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programı, Alo Evlat Sağlık Kulübü üyelerini bir araya getirdi. 60 yaş üstü vatandaşların katıldığı organizasyonda, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhu ön plana çıktı. Masalarda eski Ramazan gelenekleri konuşuldu, geçmiş günlere dair anılar paylaşıldı.
Program boyunca belediye yetkilileri ve davetliler yakından ilgilendi. Katılımcılar, böyle bir organizasyonda bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. İftar sofrası, kuşaklar arası bağların güçlenmesine katkı sağlayan bir buluşma niteliği taşıdı.

“SİZLER BİZİM BAŞ TACIMIZSINIZ”
İftar programında konuşan Başkan Kocaman, Alo Evlat Sağlık Kulübü üyelerinin kendileri için özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yapan Kocaman, büyüklerin tecrübelerinin toplum için önemli bir rehber olduğunu ifade etti.
Kocaman konuşmasında, “Ramazan’ın bereketini kıymetli büyüklerimizle paylaşmak bizim için onurdur. Sizler sadece bu şehrin değil, gönüllerimizin de baş tacısınız. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkanın sözleri salonda alkışlarla karşılandı.
EŞİ ELİF KOCAMAN DA KATILDI
Programa Başkan Kocaman’ın eşi Elif Kocaman da katıldı. Kocaman çifti, masaları tek tek gezerek davetlilerle sohbet etti. Katılımcıların hal ve hatırını soran çift, büyüklerle yakından ilgilendi.
Programın ilerleyen bölümünde katılımcılarla hatıra fotoğrafları çekildi. Samimi bir atmosferde geçen buluşma, Ramazan ayının manevi iklimine uygun bir tablo ortaya koydu.
ALO EVLAT SAĞLIK KULÜBÜ’NÜN ÇALIŞMALARI
Alo Evlat Sağlık Kulübü, 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik sosyal destek hizmeti sunuyor. Proje kapsamında düzenli ziyaretler gerçekleştiriliyor, ihtiyaçlar tespit edilerek gerekli destek sağlanıyor.
Yetkililer, kulübün yalnızca bir hizmet modeli olmadığını, aynı zamanda büyüklerle güçlü bir bağ kurulmasını amaçladığını belirtiyor. Ekipler, ziyaret ettikleri her hanede hem fiziksel ihtiyaçlara hem de sosyal destek gereksinimlerine yanıt vermeye çalışıyor. Bu kapsamda düzenlenen iftar programı da projenin sosyal dayanışma yönünü pekiştiren etkinliklerden biri olarak değerlendiriliyor.





