Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan, İzmit Belediyesi’nin Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan ve belediye bünyesinde hizmet veren Gülümse Kafe’nin bahçesinde yapılan çalışmalarla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Söz konusu alanda adeta bir arkeolojik kazı yürütülüyormuş gibi bir görüntü oluştuğunu söyleyen Kazan, belediyeye tepki gösterdi. “Göbeklitepe mi kazıyorsunuz?” diyerek tepkisini dile getiren Kazan, hem yürütülen çalışmaların ne olduğunun halkla paylaşılmamasını hem de çevre düzeninin bozulmasını eleştirdi.

Gülümse Kafe’nin, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sık sık övgüyle bahsettiği projelerden biri olduğunu hatırlatan Kazan, mevcut durumun bu övgülerle çeliştiğini vurguladı. Kazan, “Bir tarafında kazı çalışmaları sürüyor, diğer tarafında temizlik adına bir iz yok. Bu alan, başkanın övündüğü bir yerdi. Şu anki hali ise ne estetik ne hijyen açısından kabul edilebilir değil,” ifadelerini kullandı.

“Yahya Kaptan halkı rahatsız”
Yahya Kaptan Mahallesi'nin hem İzmit’in planlı mahallelerinden biri olduğunu hem de yoğun bir nüfusa sahip olduğunu belirten Kazan, Gülümse Kafe ve çevresinin mahalle halkı tarafından sosyal alan olarak sıkça kullanıldığını söyledi. Kazan, vatandaşlardan gelen şikâyetleri dikkate aldıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Burası sadece bir kafe değil, aynı zamanda çocukların oynadığı, ailelerin vakit geçirdiği, insanların nefes aldığı bir yeşil alandı. Şu anda kazılmış, bakımsız, çöp içinde ve belirsizlik hâkim. Vatandaş ne olduğunu bilmiyor, neden kazıldığını bilmiyor. Bu görüntü Yahya Kaptan’a yakışmıyor.”

"Belediye net bir açıklama yapmalı"
Kazan, İzmit Belediyesi’ne çağrıda bulunarak hem yapılan çalışmanın içeriği hakkında kamuoyuna net bir bilgilendirme yapılması gerektiğini, hem de alanın bir an önce düzenlenerek yeniden halkın hizmetine sunulması gerektiğini belirtti. “Belediye şeffaf olmalı. Bu bir altyapı çalışması mı? Peyzaj mı? Kazı mı? Ne olduğu belli değil. Vatandaş bilinmezlik içinde. Hemen bir açıklama yapılmalı ve bu kötü görüntüye son verilmelidir.” dedi.

Tuncay Batı, Kızılcahamam’da Ülkücü Şehitleri Andı
Tuncay Batı, Kızılcahamam’da Ülkücü Şehitleri Andı
İçeriği Görüntüle

“Yeşil alanlar siyasetin değil, halkın malıdır”
İlker Kazan açıklamasının sonunda belediyelere düşen görevin, halka ait olan sosyal alanları korumak ve güzelleştirmek olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Yeşil alanlar, sosyal yaşam alanları siyasi vitrin değil, halkın ortak malıdır. Belediyeler bu alanları kendi reklamlarına değil, vatandaşın huzuruna hizmet edecek şekilde düzenlemeli. İzmit Belediyesi bu sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir.” Kazan’ın bu çıkışı, bölgede yaşayan vatandaşların da dikkatini çekerken, gözler şimdi İzmit Belediyesi’nden gelecek açıklamaya çevrildi. Belediye cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.