Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında, Gaziantep Erikçe Keklik Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen 500 kınalı keklik doğaya salındı. Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesindeki yaban hayatı yerleştirme alanlarına bırakılan kekliklerin, ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Doğal Temizlikte Etkili Rol

Doğaya bırakılan kınalı kekliklerin, özellikle kene, larva ve nimflerle beslenerek kırsal alanlarda doğal temizlik sağladığı biliniyor. Bu sayede hem zararlı böcek popülasyonunun azaltılması hem de biyolojik çeşitliliğin korunması amaçlanıyor.

İsrail Şam’ı Vurdu: 1 Ölü, 18 Yaralı
İsrail Şam’ı Vurdu: 1 Ölü, 18 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Kaçak Avcılığa Ağır Cezalar

Yetkililer, doğaya bırakılan kekliklerin korunması için vatandaşları uyardı. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca, yasa dışı avcılık yapanlara 4 bin 736 TL, avcılık belgesi olmadan avlananlara ise 7 bin 147 TL idari para cezası uygulanacak. Ayrıca bir kınalı kekliğin usulsüz avlanması durumunda 4 bin TL, canlı mühre olarak kullanılması halinde ise 15 bin TL para cezası kesilecek.

Kene Ile Doğal Mücadele! 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı (3)

Kene Ile Doğal Mücadele! 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı (1)-1

Kene Ile Doğal Mücadele! 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı (2)