Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü’nün düzenlediği etkinlikler kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6-8 Nisan 2026 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirilecek programlarda konuşmacı olarak yer alacak.
ÜÇ GÜNLÜK YOĞUN PROGRAM
Etkinlikler, 6 Nisan 2026 Pazartesi günü saat 16.30-19.00 arasında Halkevi Gençlik Merkezi Genç Sahne’de düzenlenecek “Mavi Vatan ve Kuzey Kıbrıs” programıyla başlayacak.
7 Nisan 2026 Salı günü saat 14.00-17.00 arasında Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Stratejik Vizyon: Kocaeli Diplomasisi Forumu/Kıbrıs” başlıklı etkinlikte, Tatar’ın dış politika ve Kıbrıs meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
Programın son günü olan 8 Nisan 2026 Çarşamba günü ise saat 09.00-11.00 arasında Kocaeli Üniversitesi’nde, Samiha Ayverdi Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle bir araya gelinecek.
ÖĞRENCİLER VE AKADEMİSYENLER BULUŞACAK
Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek programların, öğrenciler başta olmak üzere akademisyenler ve konuya ilgi duyan katılımcılar için önemli bir platform oluşturması hedefleniyor. Etkinliklerde, Kıbrıs meselesi, Doğu Akdeniz politikaları ve Türkiye-KKTC ilişkileri gibi başlıklar ele alınacak.





