Kocaeli, son yıllarda gençlik, spor ve uluslararası organizasyonlar alanında attığı adımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler sayesinde kent, yalnızca Türkiye'nin değil Avrupa'nın da önemli organizasyon merkezlerinden biri haline geliyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "KOCAELİ GENÇLİĞİN BAŞKENTİ"
AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Bir Gençlik Şöleni" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli için dikkat çeken bir ifade kullanarak, "Kocaeli gençliğin başkentidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türk Dünyası Gençlik Kampı'nın haziran ayı sonunda Kocaeli'de gerçekleştirileceğini duyurdu.
TÜRK DÜNYASI KOCAELİ'DE BULUŞACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Aytepe Diriliş Kamp Alanı'nda düzenlenmesi planlanan Türk Dünyası Gençlik Kampı, dünya genelinde bir ilk olma özelliği taşıyor.
Nüfusu 300 milyonu aşan Türk Dünyası ülkelerinden gençleri bir araya getirecek organizasyonun, ülkeler arasındaki kültürel ve sosyal bağları güçlendirmesi hedefleniyor.
40 ÜLKEDEN 1.000 SPORCU KOCAELİ'YE GELİYOR
Kocaeli'nin ev sahipliği yapacağı en büyük organizasyonlardan biri ise 2026 Avrupa Para Yüzme Şampiyonası olacak.
7-12 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek dev organizasyon, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenecek.
Şampiyonaya 40 ülkeden yaklaşık 1.000 sporcu katılacak. Organizasyon kapsamında toplam 166 madalya yarışı yapılacak.
DÜNYA ŞAMPİYONLARI KOCAELİ'DE KULAÇ ATACAK
Şampiyonada Türkiye'yi, uluslararası başarılarıyla tanınan milli sporcular temsil edecek.
Altın madalyalı milli yüzücüler Sümeyye Boyacı ve Sevillay Öztürk başta olmak üzere birçok önemli isim madalya mücadelesi verecek.
Ayrıca Norveçli Jo Kebriel, İtalyan Giulia Ghiretti, İngiliz Faye Rogers ve Alman Josia Topf gibi Avrupa'nın en başarılı para yüzücüleri de Kocaeli'de yarışacak.
KOCAELİ'Yİ ŞİMDİDEN EZBERLEMEYE BAŞLADILAR
Şampiyonanın resmi tanıtım çalışmalarında Kocaeli ismi şimdiden Avrupa'da yankı bulmaya başladı.
Yayınlanan tanıtım videosunda milli sporcu Sümeyye Boyacı, farklı ülkelerden sporculara "Kocaeli" ismini telaffuz ettirirken, tüm spor severleri şampiyonaya davet etti. Paylaşım kısa sürede büyük ilgi gördü.
BÜYÜKAKIN'DAN YENİ ORGANİZASYON SİNYALİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gençliğin Başkenti" vurgusunun kendilerine yeni sorumluluklar yüklediğini belirtti.
Türk Dünyası Gençlik Kampı'nın Kocaeli'ye uluslararası bir kimlik kazandıracağını ifade eden Büyükakın, "Bu daha başlangıç vuruşuydu" diyerek önümüzdeki dönemde Kocaeli'nin daha birçok büyük organizasyona ev sahipliği yapacağının mesajını verdi.
KOCAELİ ULUSLARARASI VİTRİNE ÇIKIYOR
Türk Dünyası Gençlik Kampı ve Avrupa Para Yüzme Şampiyonası gibi organizasyonlarla Kocaeli, gençlik, spor ve uluslararası etkinlikler alanında Türkiye'nin öne çıkan şehirlerinden biri olma yolunda ilerliyor. 2026 yılı boyunca dünyanın dört bir yanından gelecek sporcular, gençler ve heyetlerle birlikte Kocaeli'nin adı uluslararası arenada daha sık duyulacak.





