TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin yeni sezon elemelerinde sahneye çıkan 23 yaşındaki Kandıralı Meryem Sevinç, memleketi Kocaeli’nin yöresel tatlarını başarıyla sunarak jüriyi etkiledi. Sevinç, mancar ve süt çiğinden hazırladığı özel harçla yaptığı kabak çiçeği yemeğiyle üç jüri üyesinden de “evet” alarak üst tura çıktı.

Yöresel Tatlarla Fark Yarattı

Yarışmaya Kocaeli'nin Kandıra ilçesinden katılan genç aşçı, tabak seçiminde bölgesinin mutfak mirasını ön plana çıkardı. Mancar yaprağı ve süt çiğiyle oluşturduğu özel iç harçla kabak çiçeğini birleştiren Sevinç, özgün yorumu ve lezzetiyle jüri üyelerinden tam puan almayı başardı.

"Ahmet Baba"ya Rakip Patron! Çalışanlarının Yüzde 70’ini Ev Sahibi Yaptı
"Ahmet Baba"ya Rakip Patron! Çalışanlarının Yüzde 70’ini Ev Sahibi Yaptı
İçeriği Görüntüle

Başkan Büyükakın'dan Tebrik Mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da Meryem Sevinç’in başarısına sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Büyükakın, “MasterChef Türkiye jürilerinden Kocaeli Mutfağı’na 3 evet” ifadeleriyle genç aşçıyı tebrik etti.