Kocaelispor Cuma (yarın) Erzurumspor ile Kocaeli Stadyumu'nda saat 20.00'de karşılaşacak. Maça gelecek seyircilerin en büyük sorunları maçtan sonra eve dönüş yolunda oluşan trafik sorunu. Bu sorunun temel nedeni aynı anda tek şeritli yola bir anda yüzlerce arabanın çıkması oluyor. Alikahya'nın içinden geçen tek şerit yolda seyirciler uzun süre trafikte kaldıktan sonra İzmit'e varabiliyor. 

OTOBAN ALTERNATİFİ

Kocaeli Stadyumu'ndan çıkışta Alikahya'nın içinden giden tek şerit yollar dışında birde otoban alternatifi bulunuyor. Otabana giden alternatif yol Turnaoğlu Caddesi. Bu yol emniyet sebebi ile maç sonları kapalı olabiliyor. Yarın yapılacak maç öncesi güvenlik toplantısında bu yolun açılması gündeme gelecek. Eğer bu yol açılırsa İzmit ve Kartepe'ye gitmek isteyen taraftarlar TEM üzerinden evlerine trafiğe girmeden ulaşabilecek. Otabana kadar 5 dakikalık bir yol gidildikten sonra İstanbul tabelasını takip ederek otobana çıkılabiliyor. (İzmit için kavşaktan ilk sağa girilecek.) Bu kavşakta Kuzey Marmara Otoyolu'na çıkıldığı için bu konuda dikkat edilmesi gerekiyor.

Otobana girişte gişe bulunmuyor fakat İzmit çıkışlarında gişeler bulunuyor. HGS'si olmayan araç sahiplerinin bu konuda dikkat etmesi gerekiyor. Gişe geçişinde ücretin gelip gelmeyeceği ile ilgili bir bilgi yoktur.

Aşağıdaki haritada otobana çıktıktan sonra alternatif yolları görebilirsiniz. Kırmız ile işaretli yer Kocaeli Stadyumu.

Muhabir: Ömer Faruk Güler