Yahyakaptan trafik düzenlemesi, Körfezray Metro Projesi kapsamında bu hafta sonu başlıyor. Yapılacak altyapı çalışmaları nedeniyle Yahyakaptan Mahallesi’nde yer alan Akasyalar Caddesi ile D-100 Yanyol, 17 Ocak Cumartesi günü saat 09.30’dan itibaren araç trafiğine kapatılacak. Çalışmalar süresince bölgede kazı ve altyapı imalatları yapılacak. Yetkililer, düzenlemenin geçici olduğunu ve çalışmalar tamamlandıkça yolların yeniden trafiğe açılacağını bildirdi. Sürücülerin, kapanan güzergâhlar nedeniyle oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak alternatif yolları kullanmaları istendi.
Yahyakaptan trafik düzenlemesi hangi yolları kapsıyor?
Körfezray Metro Projesi doğrultusunda uygulanan Yahyakaptan trafik düzenlemesi, Yahyakaptan Mahallesi sınırları içindeki iki ana yolu kapsıyor. Buna göre Akasyalar Caddesi ile D-100 Yanyol altyapı çalışmaları süresince geçici olarak trafiğe kapalı olacak. Yol kapatmalarının, sahada yürütülecek çalışmaların güvenli şekilde ilerlemesi için gerekli olduğu belirtildi. Düzenlemenin etaplar halinde uygulanacağı, çalışma tamamlanan bölümlerde trafiğin yeniden açılacağı ifade edildi.

Körfezray Metro Projesi kapsamında çalışmalar başlıyor
Körfezray Metro Projesi altyapı çalışmaları, Yahyakaptan bölgesinde 17 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 09.30’da başlayacak. Çalışmalar kapsamında yol altı altyapı imalatları ve kazı işlemleri yapılacak. Bu nedenle Yahyakaptan trafik düzenlemesi devreye alınarak araç geçişleri geçici süreyle durdurulacak. Yetkililer, çalışmaların proje takvimine göre planlandığını ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Çalışma süresince bölgede iş makineleri ve ekiplerin bulunacağı belirtildi.
Akasyalar Caddesi ve D-100 Yanyol için sürücülere uyarı
Yahyakaptan trafik düzenlemesi nedeniyle Akasyalar Caddesi ve D-100 Yanyol’u kullanacak sürücülerin, geçici trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri istendi. Bölgeden geçiş yapacak araçların alternatif güzergâhlara yönlendirilmesi planlanıyor. Yayaların da çalışma alanları çevresinde yapılan geçici düzenlemelere uyması gerektiği hatırlatıldı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kapatılan yolların yeniden araç trafiğine açılacağı bildirildi.





