Darıca'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 26. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde, afetlere karşı mücadele yöntemleri uygulamalı şekilde anlatıldı.
Çocuklara ve Gençlere Yönelik Etkinlikler
Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Kocaeli Sağlık ve Halk Afet Dayanışma Derneği (KOSHADOS) iş birliğiyle Çınaraltı mevkisinde gerçekleştirilen programda, çocuklar ve gençlere özel temalı sergiler ile farkındalık stantları kuruldu.
Deprem Kupürleri ve Arama Kurtarma Ekipmanları
Etkinlik kapsamında Marmara Depremi’ni konu alan gazete kupürleri ve fotoğraflar sergilendi. Arama kurtarma ekiplerinin kullandığı ekipmanlar tanıtılırken, deprem ve yangın başta olmak üzere çeşitli afetlere ilişkin bilgilerin kalıcı olması amacıyla bilgi yarışmaları düzenlendi.
Yapay Zekâ Destekli Simülasyon
Ziyaretçiler için yapay zekâ destekli yangın söndürme simülasyonu kuruldu. Programda ayrıca temel müdahale teknikleri uygulamalı olarak öğretildi.
“Halkı Bilinçlendirmeye Devam Ediyoruz”
Etkinlik hakkında bilgi veren KOSHADOS Başkanı Derviş Emre Polat, Marmara Depremi’nin 26. yılında Darıca Belediyesi, Darıca Kaymakamlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığının katkılarıyla afet bilinçlendirme programı gerçekleştirdiklerini belirtti. Polat, UMKE’nin sağlık standı, tohum atölyesi ve afet-acil durum bilgilendirme stantlarıyla halkı bilinçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı.