Kocaeli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında 4-10 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonların bilançosunu açıkladı. Kent genelinde düzenlenen operasyon ve uygulamalarda toplam 129 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Operasyonlarda sentetik kannabinoid, esrar, metamfetamin ve çeşitli uyuşturucu haplar ele geçirilirken, 8 şüpheli tutuklandı.
KOCAELİ EMNİYETİNDEN 115 OLAYA MÜDAHALE
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yaptığı belirlenen şahıslara yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Bir haftalık süreçte toplam 115 olayda 121 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı açıklandı.
Şüphelilerden 109’unun serbest bırakıldığı, 3 kişinin adli kontrol şartıyla salıverildiği belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 kişi tutuklanırken, 1 kişinin ise adli makamlara mevcutlu olarak sevk edileceği bildirildi.
Emniyet ekiplerinin yaptığı operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirildi.
OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
Kocaeli Emniyeti tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen maddeler şöyle açıklandı:
- 648 gram sentetik kannabinoid (bonzai)
- 249 gram esrar
- 136 gram metamfetamin
- 20 gram sentetik kannabinoid hammaddesi
- 19 gram amfetamin
- 4 adet Captagon
- 12 adet ecstasy
- 208 adet sentetik ecza
Operasyonlarda ayrıca 51 bin 575 TL para ile 1 adet hassas teraziye de el konuldu. Yetkililer, uyuşturucu ticaretine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.
JANDARMA EKİPLERİNDEN 14 AYRI OPERASYON
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri de aynı tarihler arasında il genelinde operasyon ve uygulamalar gerçekleştirdi. Jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda 14 olayda 16 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
Şüphelilerin tamamı hakkında serbest yargılanma kararı verildiği açıklanırken, operasyonlarda farklı türlerde uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği kaydedildi.
Jandarma ekiplerinin operasyonlarında:
- 18 gram sentetik kannabinoid (bonzai)
- 15 gram esrar
- 22 gram skunk
- 3 gram metamfetamin
- 5 gram kokain
- 1 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
KOCAELİ VALİLİĞİNDEN KARARLILIK MESAJI
Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelenin aralıksız sürdürüleceği vurgulandı. Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik güçlerinin kent genelindeki çalışmalarına kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.
Valilik açıklamasında, uyuşturucuyla mücadelede vatandaşların desteğinin önemli olduğuna da dikkat çekildi.




