Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY'nin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Zeynep Türker Si̇lmeyi̇n (36)

Soruşturma kapsamında örgütün Kocaeli'deki güncel eğitim yapılanmasına yönelik teknik ve fiziki takip çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde 10 eğitim kurumu ile bu kurumlarda yönetici konumunda olduğu değerlendirilen şüpheliler belirlendi. Eş zamanlı operasyonlarda 2'sinin firari olduğu tespit edilen 15 şüpheli gözaltına alındı.

Zeynep Türker Si̇lmeyi̇n (35)

MÜJDAT GEZEN DAVASINDA KARAR: HAPİS CEZASI VERİLDİ!
MÜJDAT GEZEN DAVASINDA KARAR: HAPİS CEZASI VERİLDİ!
İçeriği Görüntüle

BAHÇELERDE KAZI YAPILDI

Şüphelilerin ikametlerinde ve söz konusu eğitim kurumlarında yapılan aramalarda adeta cephanelik gibi örgütsel doküman çıktı. Çok sayıda dijital materyal ve yasaklı yayının yanı sıra; yüklü miktarda Türk lirası, döviz ve altına el konuldu. Öte yandan, örgüt üyelerinin gizlemek istediği evrakları bahçeye gömmüş olabileceği ihtimali üzerine, bazı adreslerin bahçelerinde polis ekiplerince kazı çalışması gerçekleştirildi.Eş zamanlı operasyonla yakalanan ve illegal yapılanmada rol oynadığı ileri sürülen 15 örgüt şüphelisinin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Zeynep Türker Si̇lmeyi̇n (38)

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, yasaklı yayın, yüklü miktarda nakit para ve eğitim kurumlarına ilişkin çeşitli doküman ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerin, savcılık sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılması bekleniyor. Firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.

Zeynep Türker Si̇lmeyi̇n (37)

Muhabir: Dilara Büyükkardeşler