Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yer alan çay bahçesi ve kafeterya işletmelerinde yeni bir döneme geçiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Ekim 2025 tarihli toplantısında Meclis gündemine sunulacak teklifle, bu işletmelerin Antikkapı A.Ş.’ye devri planlanıyor.

ANTİKKAPI A.Ş. İŞLETECEK

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından meclise sunulacak teklife göre, belediyeye ait bazı taşınmazlar çay bahçesi ve kafeterya olarak kullanılmak üzere Antikkapı Turizm İşletmecilik ve Özel Sağlık Hizmetleri A.Ş.’ye devredilecek.

Devir işlemleri, Büyükşehir Meclisi’nin belirleyeceği kira bedeli ve süre üzerinden gerçekleştirilecek.

TEMİZ, UYGUN VE GÜVENLİ

Kocaeli'nin Kütüphanelerine LEED Gold Sertifikası!
Kocaeli'nin Kütüphanelerine LEED Gold Sertifikası!
İçeriği Görüntüle

Bu düzenlemeyle belediye, vatandaşların daha temiz, güvenli ve uygun fiyatlı sosyal alanlara erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Antikkapı A.Ş. tarafından işletilecek kafeteryalar, belediye standartlarında kalite, hijyen ve fiyat politikasıyla hizmet verecek.

AİLE DOSTU SOSYAL ALANLAR

Antikkapı, bugüne kadar yürüttüğü sosyal tesis işletmeciliği deneyimini yeni alanlara taşıyarak Kocaeli halkına aile dostu sosyal alanlar sunacak. Belediye yetkilileri, bu uygulamanın şehirdeki kamusal alan kalitesini artıracağını belirtiyor.

Antikkapı’nın işletme devrinin ardından şehrin çeşitli noktalarında hizmet verecek yeni kafeterya ve çay bahçeleri, vatandaşların buluşma noktası haline gelmesi bekleniyor.

Muhabir: Uğur Ulusoy