Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan bir doktor ve tıbbi sekreter, iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonrası darp edilen sağlık çalışanları şikayette bulunurken, yaşanan olay büyük tepki topladı.

Sağlık Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Saldırının ardından üniversite hastanesinde görevli asistan doktorlar, şiddet olayına tepki göstermek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. Bu kapsamda poliklinik hizmetleri dururken, birçok bölümde sağlık hizmetleri geçici olarak aksadı.

Millet Bahçesi Çocuk Kahkahalarıyla Yankılandı
Millet Bahçesi Çocuk Kahkahalarıyla Yankılandı
İçeriği Görüntüle

2 Günlük Grev Etkisi

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları, saldırıya tepki olarak 2 gün boyunca iş bıraktı. Grev süresince Çocuk Cerrahisi, Aile Hekimliği, Plastik Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Kadın Doğum, Üroloji, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri ve Ortopedi polikliniklerinde hizmet verilemedi.