GAZZE İÇİN AYAKTAYIZ, HANZALE GEMİSİ İÇİN YÜRÜYORUZ
Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve abluka altındaki Filistin halkına destek vermek amacıyla yürüyüş düzenleyecek. Kocaeli halkı, Hanzala Gemisi’ne destek vermek ve Gazze’ye uygulanan ambargo ile ablukayı protesto etmek için 26 Temmuz Cumartesi günü Milli İrade Meydanı’nda buluşacak.
FEVZİYE CAMİİ’NDEN MİLLİ İRADE MEYDANI’NA YÜRÜYÜŞ
Yürüyüş, 26 Temmuz Cumartesi günü akşam namazı çıkışında, saat 21.00’de Fevziye Camii önünden başlayacak. Yürüyüşün ardından Milli İrade Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirilecek.
SALIN: “GAZZE’NİN SESİ OLMAK İÇİN YÜRÜYORUZ”
Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Başkanı Mustafa Salın yaptığı açıklamada, tüm Kocaeli halkını yürüyüşe davet ederek şu ifadeleri kullandı:
“Soykırıma uğrayan, katledilen ve açlığa mahkum edilen Gazze'li kardeşlerimizin sesi olmak, ambargo ve ablukayı delmeye çalışan Hanzala Gemisi’ne destek vermek için bir araya geliyoruz. Sessiz kalmayacağız, susmayacağız. Bu zulme karşı durmak insanlık görevidir.”
📅 Tarih: 26 Temmuz Cumartesi
🕘 Saat: 21.00 (Akşam Namazı çıkışı)
📍 Yer: Fevziye Camii – Milli İrade Meydanı, İzmit/Kocaeli