Kocaeli Antikacılar ve Koleksiyonerler Derneği, 41 Burda AVM'de her hafta sonu düzenlenmesi planlanan antika festivalinin, AVM yönetimi tarafından iptal edilmesi üzerine sert bir açıklama yaptı. Dernek, festivalin iptal gerekçesinin kendilerine resmi olarak bildirilmediğini ve bu durumun ciddi itibar kaybına neden olduğunu vurguladı. Etkinlik için hazırlık yapan, hatta kapora alan bazı işletmelerin “dolandırıcılıkla” itham edildiğini belirten dernek yetkilileri, yaşanan süreci yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

Kocaeli’de 10 İlçede Elektrikler Kesilecek! Kesinti Saatleri ve Mahalle Listesi Açıklandı
Kocaeli’de 10 İlçede Elektrikler Kesilecek! Kesinti Saatleri ve Mahalle Listesi Açıklandı
İçeriği Görüntüle

AVM YÖNETİMİ İPTALİN GEREKÇESİNİ YAZILI İLETMEDİ

Derneğin açıklamasına göre, 1-2 Ekim 2025 tarihinde başlayan ve yıl sonuna kadar her hafta sonu düzenlenmesi planlanan antika festivali için 7 işletme ile medya planlama şirketi arasında anlaşma yapılmıştı. Festivalin ilk ayağı gerçekleştikten sonra medya planlama şirketi yetkilisi tarafından organizasyonun iptal edildiği bildirildi. Gerekçe olarak, Esas Holding'in daha önce antika sektöründe faaliyet gösteren ve dernekle bağlantısı olmayan bir şahısla yaşadığı olumsuz deneyim gösterildi.

Ancak kısa süre sonra farklı bir iptal gerekçesi daha iletildi. Bu kez, sözleşmede antika ve perakende satışına dair bir hüküm olmadığı ileri sürülerek festivalin uygun görülmediği belirtildi. Dernek ise etkinliğin yapıldığı tarihlerde aynı alanda gayrimenkul, otomobil ve bahçe mobilyası satışının sürdüğünü vurgulayarak, bu gerekçenin çelişkili olduğunu savundu.

Kocaelili Antikacılar Hukuk Mücadelesine Başladı! 01

“DOLANDIRICI KONUMUNA DÜŞTÜK”

Festivalin iptali sonrası dernek üyelerinden bazıları, sosyal medyada etkinliği duyurmuş ve hatta müşterilerden ürünler için kapora almıştı. Ancak etkinliğin son anda iptal edilmesi, hem müşteriler nezdinde güven kaybına hem de işletmelerin “dolandırıcılık” ithamıyla karşı karşıya kalmasına neden oldu.

Dernek açıklamasında, sosyal medya üzerinden yaklaşık 50 bin kişilik bir kitleye hitap eden işletmelerin, yaşanan bu gelişmeler sonrası itibar kaybı yaşadığını ve etkinliğe dair paylaşım yapan firmaların “yanıltıcı bilgi yaymakla” suçlandığını ifade etti. AVM yönetimine verilen dilekçelere karşılık alınamaması ise tepkileri daha da artırdı.

MEDYA PLANLAMA AJANSI: “ETKİNLİK KAPSAMI DEĞİŞTİ”

Konuya ilişkin medya planlama şirketi de bir açıklama yaptı. Ajans yetkilileri, 41 Burda AVM’nin doğrudan organizasyonla ilgisi olmadığını savunarak, derneğe gönderilen teklif dosyasındaki şu ifadeye dikkat çekti: “Firmanız bünyesinde bulunan otomotiv markalarınız için... 41 AVM içerisinde tanıtım ve satış etkinliği.”

Ajans, bu teklife rağmen etkinlikte klasik antika ürünlerinin sergilendiğini, bu durumun planlanan konseptten farklı olduğunu belirtti. Maddi bir zarar yaşanmadığını söyleyen yetkili, otomotiv sergisi konseptine dönülmesi halinde organizasyonun devam edebileceğini belirtti.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILIYOR

Tüm bu gelişmelerin ardından Kocaeli Antikacılar ve Koleksiyonerler Derneği, Esas Holding ve 41 Burda AVM yönetimi hakkında hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı. Dernek, yaşananların yalnızca ticari bir kayıp olmadığını, aynı zamanda sektörel güvenin zedelenmesi açısından da önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

Kocaelili Antikacılar Hukuk Mücadelesine Başladı! 02

Kaynak: İHA