Kocaeli’de medya sektörüne yönelik önemli bir eğitim programı başarıyla tamamlandı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenen “Yapay Zeka Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi”, iki gün süren yoğun programın ardından sona erdi. Eğitim kapsamında 25 gazeteci, yapay zeka destekli içerik üretiminden veri analizine kadar birçok alanda uygulamalı bilgi edinme fırsatı buldu. Program, yerel medyanın dijital dönüşümüne katkı sunması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

MEDYADA DİJİTAL DÖNÜŞÜME GÜÇLÜ DESTEK

MARKA Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programında, medya sektörünün dijitalleşme sürecine uyum sağlaması hedeflendi. Programın açılışında konuşan Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli’nin üretim ve teknoloji alanındaki güçlü konumuna dikkat çekti.

Çöpoğlu, ajans olarak kentin bu vizyonunu destekleyen projelere öncelik verdiklerini belirterek, yerel medyanın dijital kapasitesinin artırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. KOGACE ile gerçekleştirilen iş birliğinin, basın sektörünü geleceğin teknolojileriyle buluşturma açısından değerli bir adım olduğunu vurguladı.

Whatsapp Image 2026 04 04 At 11.00.00 (1)

“YAPAY ZEKA BİR TEHDİT DEĞİL, FIRSAT”

Eğitim programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin Oktay ise medya sektöründe yaşanan dönüşüme dikkat çekti. Oktay, yapay zekanın gazetecilik açısından bir tehdit değil, önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Oktay, “Yapay zekayı mesleğimizi elimizden alan bir unsur olarak değil, verimliliğimizi artıran ve bizi rutin işlerden kurtararak haberin özüne yönelten güçlü bir araç olarak görüyoruz” dedi. Bu eğitimle gazetecilerin dijital rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini belirten Oktay, sektörde giderek artan hibrit yetkinlik ihtiyacına da dikkat çekti.

UYGULAMALI EĞİTİM VE SERTİFİKA TÖRENİ

İki gün süren eğitim boyunca katılımcılar; yapay zeka destekli haber yazımı, içerik analizi, metinden görsel ve video üretimi, ses düzenleme ve podcast hazırlama gibi birçok alanda uygulamalı eğitim aldı.

Ayrıca dijital hikâye anlatımı, doğrulama araçları, etik kurallar ve telif hakları gibi konular da detaylı şekilde ele alındı. Programın sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan 25 gazeteciye sertifikaları takdim edildi.

Whatsapp Image 2026 04 04 At 11.00.00

MARKA’YA TEŞEKKÜR MESAJI

KOGACE Başkanı Şahin Oktay, projenin hayata geçirilmesinde katkı sunan MARKA’ya teşekkür etti. Oktay, özellikle MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’na desteklerinden dolayı cemiyet ve üyeler adına şükranlarını iletti.

SINAV GÜNÜ MAĞDUR OLMAYIN! LGS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR? (SİYAH BEYAZ - RENKLİ ÇIKTI DETAYI)
SINAV GÜNÜ MAĞDUR OLMAYIN! LGS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR? (SİYAH BEYAZ - RENKLİ ÇIKTI DETAYI)
İçeriği Görüntüle

Gerçekleştirilen eğitim programı, Kocaeli basınının teknolojik gelişmelere uyum sağlaması ve geleceğin medya anlayışına hazırlanması açısından önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.