Kocaeli Kongre Merkezi’nde sabah saatlerinden bu yana devam eden CHP Kocaeli İl Kongresi’nde dikkat çeken bir görüntü oluştu. Partililer, destekledikleri adaylara göre salonun farklı bölümlerine dağıldı.

Hikmet Erenkaya Bugün Kocaeli'ye Konuştu
Hikmet Erenkaya Bugün Kocaeli'ye Konuştu
İçeriği Görüntüle

SALONDA GÖZLE GÖRÜLÜR AYRIŞMA

Kongreyi takip edenlerin gözünden kaçmayan tabloya göre, Erdem Arcan’ı destekleyenler salonun giriş yönünden sol tarafında yer alırken, mevcut İl Başkanı Bülent Sarı’nın destekçileri sağ tarafa geçti. Böylece salon, bir fotoğraf karesine yansıyacak kadar net bir biçimde ikiye ayrılmış durumda.

HEYECAN VE GERİLİM YÜKSEK

Delegelerin ve partililerin tezahüratları zaman zaman birbirine karışırken, kürsüde yapılan konuşmalar sırasında alkışlar da iki taraftan ayrı ayrı yükseliyor. Kongre salonundaki bu tablo, CHP’deki demokratik yarışın sahadaki yansıması olarak değerlendiriliyor.

İKİ ADAY, TEK KONGRE

CHP Kocaeli İl Başkanlığı için mevcut başkan Bülent Sarı ile İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan yarışıyor. 642 delegenin oy kullanacağı kongrede sonuçlar merakla bekleniyor.