Konya'nın merkezinde bulunan tarihi Aziziye Camii’nde kaydedilen bir video sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Görüntülerde, genç bir kızın cami içinde sergilediği uygunsuz hareketler ve ardından bu anları sosyal medyada paylaşması kamuoyunda tepkiye yol açtı. Paylaşımda kullanılan ifadeler de tepkileri artırırken, olayın ardından Emniyet güçleri harekete geçti. Yapılan inceleme sonucunda görüntülerin Antalya’dan gelen iki genç tarafından çekildiği ortaya çıktı. Gelişmelerin ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Görüntüler sosyal medyada tepkiyle karşılandı
Olay, genç kızın cami içerisine girerek sergilediği uygunsuz davranışları cep telefonuyla kaydetmesi ve bu anları sosyal medyada paylaşmasıyla gündeme geldi. Videoda yer alan “Manitayı camide darlama işi” şeklindeki ifadeler, kullanıcılar tarafından saygısızlık olarak değerlendirildi. Kısa sürede çok sayıda kişi görüntüye tepki gösterdi. Vatandaşlar, dini mekânlara yönelik bu tarz eylemlerin cezalandırılması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Emniyet kimlikleri tespit etti
Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan incelemeler sonucunda videoyu çeken kişilerin kimliği belirlendi. Görüntülerin, Antalya’dan motosikletle Konya’ya gezmeye gelen iki genç tarafından kaydedildiği tespit edildi. Yapılan çalışma neticesinde hem videoda yer alan genç kızın hem de görüntüleri çeken erkek şahsın kimlikleri saptandı. Şüphelilerin Antalya’da ikamet ettikleri ve paylaşılan videonun da buradan yayıldığı açıklandı.
Soruşturma sürüyor
Emniyet birimlerinin tespitleri sonrası dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Başsavcılık tarafından iki şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, hukuki sürecin yakından takip edildiği ve yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Yetkililer, bu tür davranışlara karşı gerekli adımların atılacağını ve kutsal mekânlara yönelik saygısızlığa müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.



