Kocaeli Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Körfez Gençlerbirliği SK, 13 Ekim 2025 Pazartesi akşamı İzmit Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Darıca ekibi Koshados’u 70-48 yenerek beşinci galibiyetini aldı. Körfez ekibi bu sonuçla final grubu iddiasını güçlendirdi.
9 Oyuncuyla Rahat Galibiyet
Eksik kadrosuna rağmen sahaya 9 oyuncuyla çıkan Körfez Gençlerbirliği, baştan sona üstün götürdüğü mücadelede rakibine şans tanımadı. Takımdaki tüm oyuncular skor katkısı sağlarken, en çok sayı atan isim Kaan Naak oldu. Berker Uysal ve Batuhan Ozan Arslan da çift haneli sayılara ulaşarak galibiyete önemli katkı verdi.
Çeyrek Skorları:
- çeyrek: 11-9
- çeyrek: 17-17
- çeyrek: 23-14
- çeyrek: 19-8
Sonuç: 70-48
Umut Muzaffer Taşdemir’den Unutulmaz Basket
Maçın son çeyreğinde sahalarda ender görülen bir an yaşandı. Körfez Gençlerbirliği oyuncusu Umut Muzaffer Taşdemir’in pasında rakibinin eline çarpan top, yaklaşık 5 metre havalanarak potaya girdi. Seyirciler, bu ilginç basketi alkışlarla karşıladı.
Final Grubunda Heyecan Artıyor
Bu galibiyetle ligde yalnızca geçen sezonun şampiyonu ve son iki yıldır Kocaeli’yi Bölgesel Basketbol Ligi’nde temsil eden İzmit Akademi’ye yenilen Körfez ekibi, final grubu yolunda emin adımlarla ilerliyor. Geçen hafta İzmit Akademi karşısında son çeyreğe kadar büyük çekişme yaşanırken, olası bir final grubu eşleşmesi şimdiden basketbolseverlerde heyecan yarattı.