Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 1 Nisan’da yaşanan toplu gıda zehirlenmesiyle ilgili davada, işletme sahibi E.T. ve döner ustası K.Y., tutukluluklarının devamı talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkları adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Sanıklar Tahliyelerini İstedi

Mahkemeye mağdurlardan 8 kişi ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar E.T. ve K.Y., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı. Mağdurların dinlenmesinin ardından iddia makamı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep ederken, sanıklar tahliyelerini istedi.

Sanık avukatları, bilirkişi raporunda bakterilerin sostan kaynaklandığına dair ifadeye itiraz ederek, bu durumun mümkün olmadığını savundu. Ayrıca tavuğun tedarik edildiği firma hakkında şikayette bulunduklarını belirterek, müvekkillerinin kastının bulunmadığını ifade etti. Mağdurların avukatları ise iddia makamının mütalaasına katıldıklarını açıkladı.

Hakim, sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek yurt dışına çıkış yasağı ve ayda bir imza verme yükümlülüğü getirdi.

Makarna Fabrikası Patlaması Davasında Yeni Gelişme!
Makarna Fabrikası Patlaması Davasında Yeni Gelişme!
İçeriği Görüntüle

Olayın Geçmişi

Körfez ilçesi Güney Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan dönercide, çok sayıda kişi tavuk döner yedikten sonra zehirlenmiş ve hastanelere başvurmuştu. Olayın ardından işletme sahibi E.T. ve döner ustası K.Y. tutuklanmış, işletme ise tedbir amaçlı mühürlenmişti.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" ve "bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti" suçlarından 1 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA