Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hastanesi’nde görevli ortopedi doktoru F.T. ve tıbbi sekreter H.G.Ç., bir hasta tarafından darp edildi. Olay sonrası hastane çalışanları ve sağlık sendikaları saldırıya tepki gösterdi.

Co-Matching 2025’te Geri Sayım Başladı
Co-Matching 2025’te Geri Sayım Başladı
İçeriği Görüntüle

Sağlık Çalışanlarından Tepki

Yaşanan olay, hastane personeli ve sağlık camiasında infial yarattı. Sağlık-İş Kocaeli Şubesi, saldırıya sert tepki göstererek yaptığı açıklamada, “Her gün benzer acı haberlerle karşılaşmak bizleri derinden yaralıyor. KOÜ Hastanesi’nde görevli hekim ve sekreter arkadaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik bu tür olayların artık son bulması için adaletin gereğini yapmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Güvenlik Önlemleri Artırılmalı

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, sağlık çalışanları hastanede güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Çalışanlar, benzer şiddet olaylarının önüne geçilmesi için yetkililerden gerekli adımların atılmasını talep etti.

Ekran Goruntusu 2025 08 20 095134 1