Rahatsızlananların Sayısı Artıyor

TBMM kampüsünde son iki gündür art arda yaşanan sağlık sorunları, Meclis gündeminin önüne geçti. Mide bulantısı, ishal, kusma, halsizlik ve baş ağrısı gibi belirtilerle hastaneye başvuranların sayısı hızla artarken, yetkililer yaşananların kaynağını tespit etmeye çalışıyor. Edinilen bilgilere göre şu ana kadar 100’ün üzerinde kişi benzer şikayetlerle sağlık kurumlarına başvurdu.

Kocaelili Vekiller De Etkilendi

Sağlık sorunlarının milletvekilleri arasında da yayılması dikkat çekerken, Kocaeli bağlantılı iki ismin yaşananlardan doğrudan etkilendiği öğrenildi. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir’in Meclis’te öğle yemeği sonrasında fenalaştığı, akşam saatlerinde evinde rahatsızlandığı bildirildi. Kocaeli doğumlu olan Demir’in şu anda evinde istirahat ettiği belirtildi.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla’nın da benzer şikayetler yaşadığı, ancak durumunun daha hafif seyretmesi nedeniyle hastaneye başvurma gereği duymadığı aktarıldı. İki vekilin de aynı gün yemek yediği ve benzer semptomlar gösterdiği vurgulandı.

İsrail Şam’ı Vurdu: 1 Ölü, 18 Yaralı
İsrail Şam’ı Vurdu: 1 Ölü, 18 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Zehirlenme İddiası Araştırılıyor

Rahatsızlıkların toplu şekilde görülmesi üzerine TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı harekete geçti. Meclis yemekhanesinde servis edilen tüm gıdalardan numuneler alınarak laboratuvara gönderildi. İlk analiz sonuçlarında gıdalarda doğrudan bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Ancak vaka sayısındaki artış, özellikle Meclis Hastanesi başvurularındaki yoğunluk, durumu sıradan bir mide üşütmesinin ötesine taşıdı.

Gözler ‘Su’ Değişikliğinde

Gıda kaynaklı zehirlenme iddialarının netleşmemesi üzerine gözler başka bir ihtimale çevrildi. Bazı personeller, yaşanan rahatsızlıkların TBMM yerleşkesinde uygulanan yeni su politikalarıyla ilişkili olabileceğini iddia etti. Damacana sisteminden arıtma sistemine geçilmesinin ardından, içme suyunun tadında ve kokusunda farklılıklar yaşandığı öne sürüldü. Bu doğrultuda, şikayetlerin su tüketimiyle doğrudan bağlantılı olabileceği de değerlendirilmeye başlandı.

Net Sonuçlar Bekleniyor

Sağlık ekipleri ve teknik birimler, hem gıda hem su kaynaklı olasılıkları titizlikle inceliyor. Şu an için kesin bir bulguya ulaşılamasa da, laboratuvar incelemelerinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna detaylı açıklama yapılacağı bildirildi. Rahatsızlanan vekil ve personelin sağlık durumları yakından izleniyor.