“FIRSAT EŞİTLİĞİ AÇISINDAN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Işıkver, POMEM’e başvuran adaylar arasında “10 katı” olarak bilinen uygulamanın kaldırılmasına yönelik taleplerin arttığını belirtti. Mevcut sistemde, alım yapılacak kontenjan sayısının 10 katı kadar adayın ön sağlık kontrolü aşamasına çağrıldığını ifade eden Işıkver, bu sayının dışında kalan adayların sürece dahil edilmediğini vurguladı.

Işıkver konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Fırsat eşitliği ve hakkaniyet açısından uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi, değerlendirme sürecinin daha adil ve objektif bir hâle getirilmesi önemli bir beklentiye dönüşmüştür. Genç polis adayı kardeşlerimizin hayal ve hedeflerine ulaşması açısından konuyu takdirlerinize arz ederim.”

ABBASİOĞLU: BU BİRLİKTELİK GEÇİCİ DEĞİL, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN KURULDU
ABBASİOĞLU: BU BİRLİKTELİK GEÇİCİ DEĞİL, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN KURULDU
İçeriği Görüntüle

ADAYLARDAN TEPKİ: “KURAL YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN”

POMEM mağduru olduğunu belirten adaylar ise söz konusu uygulamanın son yıllarda getirildiğini ifade etti. Adaylar, örneğin 10 bin polis alımı yapılacaksa yalnızca 100 bin kişinin mülakatlara çağrıldığını, bu listenin de KPSS puan üstünlüğüne göre belirlendiğini dile getirdi.

Adaylar, “Bu durum birçok kişinin sürece katılmasını engelliyor. Uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi