Sakarya’nın Karasu ilçesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Karasu Şehit Teğmen Ömer Faruk Civelek Anaokulu öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Aile Yılı kapsamında duygusal bir yolculuğa çıktı. Anaokulu öğrencileri, hem aileleriyle vakit geçirme, hem de mektup gönderme kültürünü tanıma fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında PTT Karasu Şubesi’ni ziyaret eden minikler, sevdiklerine yazdıkları mektupları kendi elleriyle teslim etti. İlk kez pul gören, mektup yazan ve postaya mektup atan çocuklar, hem öğrendi hem eğlendi.
PTT Karasu Şubesi minik ziyaretçilerini ağırladı
PTT Karasu Şubesi, uzun zamandır görmediği bir hareketliliğe sahne oldu. Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte rengarenk zarflar, pullar ve sevinçle şubeyi doldurdu. PTT Şube Müdürü Ahmet Şarkışla, öğrencileri neşeyle karşılarken, miniklere "Rafadan Tayfa" karakterli özel pullar hediye etti. Çocuklar, bu pulları kendi yazdıkları mektuplara yapıştırarak ilk mektup gönderme deneyimini yaşadı.
Ziyaret sonunda öğrencilere çikolata ikram edilirken, okul yönetimi etkinliğe verdiği destekten ötürü PTT Müdürü Şarkışla’ya teşekkür ederek küçük bir hediye takdim etti.
Aile Yılı etkinliğiyle gelenekler yeniden canlandı
Okul Müdürü Esin Şengül, Aile Yılı kapsamında gerçekleştirdikleri bu anlamlı etkinliğin hem çocuklar hem aileler için öğretici olduğunu vurguladı.
“Eğitim sadece sınıfta olmaz, hayatın içinden de öğrenilir. Bu geziyle çocuklarımız hem geçmişin iletişim yöntemlerini öğrendi hem de aileleriyle birlikte üretmenin keyfini yaşadı,” diyen Şengül, bu tarz etkinliklerin okul-aile iş birliği açısından çok değerli olduğunun altını çizdi.
Velilerin katılımı ve desteğiyle gerçekleşen program, çocukların iletişim becerilerini geliştirmelerine ve duygularını ifade etmelerine de katkı sağladı.
Mektup göndermek artık sadece nostalji değil
Mektup gönderme, günümüzde dijital iletişimin gölgesinde kalsa da bu etkinlik, çocuklara mektubun duygusal değerini hissettirdi. Okul öncesi öğretmeni Leyla Açıcı, “Birçok öğrencimiz ilk kez pul gördü, postane nedir öğrendi. ‘Gerçekten böyle bir şey var mı?’ diye şaşıranlar bile oldu. Projemizin amacı tam da buydu; unuttuğumuz iletişim biçimlerini hatırlatmak ve çocukların hayatına dokunmak,” dedi.
Karasu’daki anaokulu öğrencileri, bu deneyimle yalnızca mektup yazmayı değil; sabretmeyi, beklemeyi ve duygularını ifade etmeyi de öğrendi.
Ailelerle yazılan satırlar, minik ellerle postaya verildi
Veliler de etkinlik sürecine aktif şekilde katıldı. Öğrenciler, ailelerinin yardımıyla mektuplarını kaleme aldı, süsledi ve zarfa koydu. Öğrenci Mehpare Aydın’ın annesi Pınar Uçar Aydın, “Ben de uzun zamandır mektup yazmamıştım. Kızımla birlikte yazarken çok heyecanlandık. El izini çizdi, çiçekler yaptı. Bu süreç hem eğlenceliydi hem de çok anlamlıydı,” diyerek duygularını paylaştı.
Bu özel etkinlik sayesinde Karasu’daki PTT, yalnızca bir hizmet noktası değil; çocukların duygularını ilk kez yazıya döktüğü, mektubun ne demek olduğunu yaşayarak öğrendiği bir eğitim alanına dönüştü.





