BBP’li Moğultay’dan Başkan Hürriyet’e Sert Çağrı: “İzmit Ne Zaman Güldü?”
BBP’li Moğultay’dan Başkan Hürriyet’e Sert Çağrı: “İzmit Ne Zaman Güldü?”
İçeriği Görüntüle

161 gündür tutuklu bulunduğunu ifade eden Başkan Böcek, soruşturma dosyasında gizlilik kararı olmasına rağmen yapılan haberlerle kişilik haklarının, masumiyet karinesinin ve lekelenmeme hakkının hiçe sayıldığını vurguladı. Bu durumun yalnızca kendisini değil, süreçten etkilenen tüm insanları ve adli makamları da üzdüğünü dile getirdi.

Mesajında adalet vurgusu yapan Böcek, “Gün gelecek adalete herkesin ihtiyacı olacaktır. İlahi adalet var. Adaletin ve vicdanın er ya da geç galip geleceğine olan inancımı koruyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık durumuna da dikkat çeken Muhittin Böcek, tutuklandığı 5 Temmuz günü 12 ilaç kullandığını, bugün ise günde 22 ilaçla ayakta durmaya çalıştığını belirtti. Cezaevi sürecinde 7 kez hastaneye sevk edildiğini aktaran Böcek, sağlık çalışanlarına ve destek olan herkese teşekkür etti.

Böcek, yaşadığı sürecin artık sadece hukuki değil, hayati bir meseleye dönüştüğünü ifade ederek, geri dönüşü olmayan bir ihmalin kurbanı olmak istemediğini vurguladı. Mesajının yalnızca kendisinin değil, hukukun, vicdanın ve insanlığın sesi olarak duyulmasını temenni etti.

Açıklamasını umut dolu sözlerle tamamlayan Başkan Böcek, “Unutmayınız ki; karanlığın en koyu anı şafağa en yakın zamandır” diyerek Antalyalılara sevgi ve özlemlerini iletti.

Muhittin Böcek’ten Cezaevi Sürecine İlişkin Duygusal Mesaj “Adalet Ve Vicdan Er Ya Da Geç Galip Gelecek”-1

Muhabir: Ahmet Gökmen