Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubesi, eğitim camiasında artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla 17 Nisan’da Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na karanfil bırakılması ve yapılan basın açıklaması sonrasında Fevziye Camii'ne yürüyüş gerçekleştirildi.

Okul Saldirilarinda Hayatini Kaybedenler İçi̇n Kocaeli̇'de Giyabi̇ Cenaze Namazi Kilindi (1)-1

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Cuma namazı akadebinde okul saldırılarında hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenler için cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı. Hayatını kaybedenler için dualar okunurken duygusal anlar yaşandı. Etkinlik, eğitimde birlik ve dayanışma mesajıyla son buldu.

Okul Saldirilarinda Hayatini Kaybedenler İçi̇n Kocaeli̇'de Giyabi̇ Cenaze Namazi Kilindi (2)

CHP KOCAELİ'DEN KAMUOYU AÇIKLAMASI: KURULTAY GECİKMEMELİ
CHP KOCAELİ'DEN KAMUOYU AÇIKLAMASI: KURULTAY GECİKMEMELİ
İçeriği Görüntüle

“MENFUR SALDIRILARI LANETLİYORUZ”

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Halil İbrahim Alkan cenaze namazı sonrasında basın açıklamasında bulundu. Alkan yaptığı açıklamada, “Bugün burada sadece bir sendika olarak değil; yüreği yanan eğitimciler, anne ve babalar olarak toplandık. Henüz Siverek’te yaşanan şiddetin şokunu atlatamamışken, Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu’nda düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden öğretmenimiz ve öğrencilerimizin acısı yüreğimize bir kez daha kor ateş düşmüştür. Rabbimizden şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Öğrencilerimizi, eğitimcilerimizi ve eğitim kurumlarımızı hedef alan bu menfur saldırıları lanetliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Okul Saldirilarinda Hayatini Kaybedenler İçi̇n Kocaeli̇'de Giyabi̇ Cenaze Namazi Kilindi (4)

Okul Saldirilarinda Hayatini Kaybedenler İçi̇n Kocaeli̇'de Giyabi̇ Cenaze Namazi Kilindi (3)

Muhabir: Zeynep Türker