Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 19 Mayıs 2024’te Rams Park’ta oynanan derbinin ardından çıkan olaylara ilişkin görülen davada karar çıktı. Aralarında Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Jaden Quinn Oosterwolde’nin de bulunduğu 5 sanık, “haksız tahrik altında basit yaralama” suçundan 1 yıl 4 ay 14 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıklar hakkında verilen hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Başka bir dosyadan tutuklu olan Mert Hakan Yandaş, duruşmaya SEGBİS sistemiyle katıldı.
MAHKEMEDEN HAPİS CEZASI, HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki gergin derbinin ardından yaşanan olaylar ele alındı. Mert Hakan Yandaş SEGBİS ile duruşmaya bağlanırken, Galatasaray yöneticisi Timur Kuban’ın duruşma sırasında oyuncunun fotoğrafını çekmesi tutanak altına alındı.
Mahkeme, futbolcular Jaden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da içinde olduğu 5 sanığı "haksız tahrik altında basit yaralama" suçundan 1 yıl 4 ay 14 gün hapse mahkûm etti. Ancak sanıkların sabıkasız oluşu ve dosyanın şartları dikkate alınarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
MERT HAKAN YANDAŞ’TAN SAVUNMA: “BAYRAĞA HAKARET EDİLDİ”
Başka bir soruşturma kapsamında tutuklu olan Mert Hakan Yandaş, olayın bayrağa yönelik hakaret sonrası çıktığını savundu. SEGBİS üzerinden savunmasını yapan Yandaş, "Olay günü Türk bayrağına ve Fenerbahçe bayrağına hakaret edildi. Bizler için bu bayraklar şereftir, sıradanlaştırılamaz. Bu nedenle olay yaşandı. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
“DARPA UĞRADIM, GEREĞİ YAPILSIN”
Olayın mağduru olduğu belirtilen stat müdürü Ali Çelikkıran, mahkemede verdiği ifadede hiçbir şekilde karşı tarafa müdahalesi olmadığını ancak buna rağmen darp edildiğini belirtti. "Ben kimseye bir şey yapmadım. Buna rağmen darp edildim. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum" diyerek şikâyetini yineledi.
İDDİANAMEDE KEMİK KIRIĞI VURGUSU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde, Mert Hakan Yandaş, Ertuğrul Karanlık, Hulusi Belgü ve Emre Kartal “şüpheli”, stat müdürü Ali Çelikkıran ise “müşteki” olarak yer aldı.
Olay günü statta çıkan kavgada Çelikkıran’ın tekme ve yumruklarla darbedildiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Çelikkıran’ın boyun kemiğinde kırık tespit edildiği ve bu kırığın basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek nitelikte olduğu ifade edildi.
Sanıklar hakkında “kasten yaralama” ve “spor alanlarında taşkınlık” suçlamalarıyla 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.



