AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Kocaeli’de düzenlenen partisinin genişletilmiş danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan katliamlara karşı dünyanın sessizliğini eleştirdi. Zengin, siyasette hakikatin yerini şov siyasetinin aldığını belirtirken, insanların birbirine kenetlenmesinin bu dönemde en büyük güç olduğunu söyledi.

DÜNYA, GAZZE'DEKİ KATLİAMLAR KARŞISINDA VİCDANİ BİR TRAVMA YAŞIYOR
AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nın 114. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze’deki sivil ölümler üzerinden uluslararası kurumların işlevsizliğini sert sözlerle eleştirdi. Zengin, “Birleşmiş Milletler, NATO gibi yapılar 70 bin insanın ölümüne sessiz kaldı. Bu yapayalnızlık içinde elimizde kalan tek şey birbirimize kenetlenmek” dedi.
Gazze’de yaşanan vahşetin, ekran başındaki sıradan insanları dahi derinden etkilediğini vurgulayan Zengin, bu durumun vicdanları rahatsız ettiğini ve toplumlarda tepkilere yol açtığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya sistemine karşı ses yükselttiğini belirten Zengin, “En büyük güç artık sivil insanların sesi. Onların bir hesabı yok, hakikati olduğu gibi söylüyorlar” dedi.
“SİYASETTE ŞOV YAPILIYOR, HAKİKAT UMURSANMIYOR”
Konuşmasında siyasetin geldiği noktayı da eleştiren Zengin, siyasette artık hakikatin ikinci plana itildiğini söyledi. TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Veli Ağbaba’nın kartondan tabutla kürsüye çıkma girişimine tepki gösteren Zengin, bunun toplumsal adaba uymadığını vurguladı: “Tabut koltuğun altına alınır mı? Her şeyin bir adabı var.”
Siyasi muhalefeti popülizm yapmakla suçlayan Zengin, “Bugün yapılan bir hareketin, yarın ülkeye nasıl bir maliyet getireceğini kimse düşünmüyor. Bu, yönetim sorumluluğu taşımamaktan kaynaklanıyor” dedi.

“ERDOĞAN GÜVEN VE SÜKUNETİN SEMBOLÜ”
Zengin, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğine de vurgu yaptı. Erdoğan’ın, özellikle küresel kriz ortamlarında toplumun aradığı güven ve sükunetin temsilcisi olduğunu belirten Zengin, “Türkiye’nin Erdoğan’a geçmiş 20 yıldan daha fazla ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Toplumun taleplerinin değiştiğini, siyasetin de buna paralel olarak kendini yenilemesi gerektiğini dile getiren Zengin, AK Parti'nin bu dönüşüme ayak uydurabildiğini söyledi. Muhalefet partilerinin ise halkın gerçek sorunlarından uzak olduğunu savundu.
YENİ ÜYELERE ROZET TAKILDI
Toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu ve Cemil Yaman, İl Başkanı Şahin Talus, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ve Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak ile birlikte ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Program sonunda muhalefet partilerinden AK Parti’ye katılan yeni üyelere Özlem Zengin ve protokol üyeleri tarafından rozet takıldı.




