Kocaelispor Haber - Kocaelispor'da 9 Haziran'da yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kongre'de şu ana kadar adaylığını açıklayan tek kişi olan Kocaelispor'un mevcut Başkanı Recep Durul Bugün Kocaeli Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.
Kocaelispor Haber - Kocaelispor'da yaklaşan kongre öncesi adaylığını duyuran tek isim olan Kocaelispor'un mevcut Başkanı Recep Durul, Bugün Kocaeli Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Recep Durul yönetimde yer almak için yoğun talep olduğunu dile getirirken mevcut yönetimden devam etmek isteyenler olduğu gibi teşekkür edenlerin de olduğunu söyledi.
MEVCUT YÖNETİMDEN DEVAM EDİLECEK ÜYELERİN KRİTERİ VAR MI?
Yöneticiler yetkinlikleri, becerileri iyi olan, saygınlığı iyi olan, bu işi layıkıyla yapabilecek, uzun süre yönetim kurulundaki kondisyonu iyi olan, inandığım arkadaşlarla birlikte devam edeceğiz. Diğer arkadaşlarda birbirlerinden değerli. Burada bir ayrışmada yapmayalım. Benim kanaatim hangi yönde olursa, tüm arkadaşlarımızda buna saygı gösteriyorlar, biz yönetimde olsak da olmasak da… Ama 5-6 isim mevcut yönetimden olacak.
Teşekkür edenlerde oldu. Usulen istifa edenler oldu. Devam etmek isteyenler var. Bazıları için noktalama dönemi bazıları için devam etme dönemi. Dışardan yeni yönetime girmek için inanılmaz talep var.

PERSONEL ALACAKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?
Çalışanlarımızla birlikte gülüyoruz, onlarla birlikte üzülüyoruz. Konuşmamızı yaptık, kongre öncesi ödenecek. Gecikme oldu sadece. Başka bir sıkıntı yok.
Aileniz tarafından Kocaelispor başkanlığı nasıl karşılanıyor? Zor oluyor mu?
Doğada böcekte var çiçekte var. Dolayısıyla hepsinin içinde yaşıyoruz. Doğal ortamda alışkınız artık artık, eleştiri de olacaktır. Eşim bana çok destek oluyor. Aile içinde destek olmadığında huzurda olmuyor. Eşim bu konularda hassas. Kendisi bir akademisyen. Gerekli hassasiyeti gösteriyor. Çoçuklarım zaten modern insanlar. Futbolun,sporun içinde olan insanlar. Onlarda benim neler yapacağımı bildikleri için ben hedef odaklı bir insan olduğumu bildikleri için de bana inanıyorlar. Bugüne kadar yaptıkları mı zaten biliyorlar. Aile için huzurumuzda çok şükür var. Stresli mi evet stresli. Stres konusunda da kendimi yönetebilecek psikolojiye sahibim. Bu konuda baskısı yüksek işlerde yaptım. Ben aynı zamanda milli tenisçiyim. Ben bu süreçleri çok yaşadım. Amerika’da dünya şampiyonası oynadım. Bireysel sporlardaki psikolojik baskının nasıl olduğunu, üstesinden nasıl gelineceğini çok iyi biliyorum. Gençliğimde aynı zamanda futbolcuydum. Sarıyer genç takımında futbol oynadım. İstanbul’da 1-2 amatör takımda futbol oynadım. Askerliğim boyunca askeri birliktede futbolcu olarak kaldım. 18 ay turnuva turnuva 7. Kolordu Takımı’nın kaptanıydım.
Dolayısıyla sporun içinde olan aynı zamanda da yaşam boyu eğitim konusunda da kendimi geliştiren biriyim. İşletme alanında yüksek lisansımı bitirdim şuanda da doktora yapıyorum. Uluslarası kongrelerde İngilizce sunum yapıyorum. Çok girişken kabuğuna sığmayan bir insanım.
Durulsan şirketimin de çalışanları bana çok büyük destek oluyorlar. Biz aynı zamanda bir ihracat formasıyız. 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bütün kıtalara çalışıyoruz. Şirketteki çalışanlarımızında bana destek olması ayrı bir güç veriyor.
KOCAELİSPOR BU SEZONKİ HEDEFİ
Kocaelispor’un bu sezon hedefi direk şampiyonluk. Şampiyonluktan başka hedefimiz yok. Ona göre kadro kuracağız. Ara hedef, orta hedef, 2 sene kalalım yok. Geçen sene 6’da 1 şansımız vardı biz bunu değerlendiremedik.
TARAFTARA MESAJ
Taraftarımız bize inansın, güvensin. Taraftar kendi içinde örgüt yapısını güçlendirsin. Aidiyet ve diğer duygusal bağları geliştirelim. Kendi içlerindeki bu bölünme ve ötekileştirme kutuplaştırma gibi şeyleri de ortadan kaldıralım. Hep birlikte tüm ilçelerde ki kendi Hodri Meydan Taraftar Dernekleri’nin şubelerinde de gerekli çalışmaları yapsınlar. Bütün taraftarlarımızı Sürecin içine dahil edelim .Başka Kocaelispor yok. Hep birlikte takımımızı şampiyon yapalım.