Parti içi çalışmalar hakkında gazetemize yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Aydın Sudan, “Önümüzdeki ay başında kongre süreçlerimiz başlayacak. Akabinde de il kongremiz başlayacak. Bunun altyapı çalışmaları ve hazırlıklarıyla ilgileniyoruz” dedi. Zaman zaman gündeme gelen istifalar hakkında ise Sudan, “Bazı istifalar 2 yıl önceki istifalar. Ne hikmetse istifa edenlerin çoğu da özelden geri dönmek ile ilgili taleplerini dile getiriyorlar” diye konuştu.

Kocaeli Haber - DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Aydın Sudan, Kocaeli İl Seçim İşleri Başkanı Avukat Görkem Bura Taner ve Kocaeli İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Medya Başkanı Ahmet Yaman gazetemize ziyarette bulundu. Ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Başkan Sudan, parti çalışmaları hakkında konuştu. Yaklaşan kongre süreçleri hakkında açıklamalarda bulunan Sudan, zaman zaman parti içinde olan istifalar hakkında da dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.  

 

“AY BAŞINDA KONGRE SÜREÇLERİMİZ BAŞLAYACAK”

-DEVA Partisi’nin Kocaeli’deki çalışmaları ne yönde ilerliyor?

“Yaklaşık 2 ay oldu. Taşınmamızı gerçekleştirdik. Bir bina değişikliğimiz oldu. Yeni yönetimimizi oluşturduk. Yönetimimizle birlikte yavaş yavaş sahaya inmeye başladık. İlçelerimizde birkaç ziyaretimiz oldu. Önümüzdeki ay başında kongre süreçlerimiz başlayacak. Akabinde de il kongremiz başlayacak. Bunun altyapı çalışmaları ve hazırlıklarıyla ilgileniyoruz.”

“ADAY ADAYLARIMIZIN MÜRACAATLARINI ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

“Aday belirleme süreçlerimiz var. Bize gelen müracaatlar da var. Henüz onları lanse etmedik. Kongre takvimimizi tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde aday adaylarımızın müracaatlarını almaya başlayacağız. Her iki süreci de aynı anda yürütüyoruz.”

“ŞU AN GÖRÜŞMELERİMİZ VAR”

-Aday belirleme sürecinin tarihi belli mi?

“Kongre takvimimiz bugün yarın açıklanacak. Kongre takvimimizden hemen sonra o da belirlenecek. Biz zaten kongre takvimimiz ile birlikte eş zamanlı bir şekilde süreci yönetiyoruz. Sadece basına ve sosyal medyalarda ilan etme kısmını kongre takviminden sonrasına bırakacağız. Şu an görüşmelerimiz var.”

“BAZI İSTİFALARIMIZ DA 2 YIL ÖNCEKİ İSTİFALAR”

-Son dönemlerde DEVA Partisi’nde de bazı istifalar oldu. Bu istifalar hakkında neler düşünüyorsunuz?

“Yeni dönem. Yeni bir süreç ve yönetim anlayışı. Önümüzde de yerel seçimler var. Bu yeni yapılanma sürecinde kendisine yer bulamayan arkadaşlar illa ki olacaktır. Dolayısıyla verdikleri tepki kendi takdirleridir. Bilemeyiz, bir şey de diyemeyiz. Bazı istifalar bu yönde bazı istifalarımız da 2 yıl önceki istifalar.”

“İHRAÇ EDİLEN ARKADAŞLAR BUGÜN İSTİFA ETMİŞ GİBİ AÇIKLAMA YAPIYORLAR”

“Önceki il başkanları döneminde istifa eden arkadaşlar ya da partiden ihraç edilen arkadaşların istifaları söz konusu. Yapılanma sürecinde yeni bir ekip yeni bir dizayn oluşturuluyor. Kendilerinin de hedefleri olabilir. O hedeflerini gerçekleştiremeyeceklerine inanıyorlarsa istifa etmiş olabilirler. Bu da gayet normal. Partiden ihraç edilen arkadaşlar bugün istifa etmiş gibi kendini lanse ederek açıklama yapıyorlar.”

“İSTİFA EDENLERİN ÇOĞU DA ÖZELDEN GERİ DÖNMEK İLE İLGİLİ TALEPLERİNİ DİLE GETİRİYOR”

“İstifa haberleri partiden tamamen bağını koparmış, ilişiği kalmamış, partide çoğu insanın tanımadığı ya da ihraç edilmiş birtakım arkadaşların tekrar bunu gündeme getirmesi ile alakalı bir durum söz konusu. Ne hikmetse istifa edenlerin çoğu da özelden geri dönmek ile ilgili taleplerini dile getiriyorlar.”

-Kongre takviminiz belli mi?

“Dün MKYK toplantımız yapıldı. Muhtemelen belirlenmiştir. Bize de bu hafta içerisinde takvimi açıklarlar.”

“HALİ HAZIRDA KONGREYE GİDECEK DURUMDAYIZ”

-Seçime çok kısa bir süre var. Zor olmayacak mı?

“Hızlı bir şekilde organize oluyoruz. Zaten şu an 12 ilçe başkanlıklarımızı dolaşıyoruz. Biz süreci başlattık. Yaklaşık 10 ilçemizde şu an için hali hazırda kongreye gidecek durumdayız. Takvim açıklandığında biz hızlı bir şekilde kongrelerimize başlayacağız. Akabinde de il kongremiz var.”

“YEREL SEÇİMDEN KISA BİR SÜRE SONRA GENEL SEÇİM BEKLİYORUZ”

“Yerel seçimden kısa bir süre sonra genel seçim bekliyoruz. Çünkü ülkenin bu şekilde ilerleme ihtimali yok. Kongre takvimlerimiz Kasım-Aralık yönünde. Aynı anda kongre süreçlerimize aşlayıp adaylarımızı açıklayacağız. İl kongremizi tamamladıktan sonra yerelle ilgili herhangi bir sıkıntımız kalmıyor.”