Kocaeli Memur-Sen Başkanı Şahin Yaşlık’ın, insani yardım faaliyetleri kapsamında yer aldığı SUMUD filosuna yönelik saldırının ardından alıkonulduğu bildirildi. Silahsız ve sivil gönüllülerden oluşan filoya yapılan müdahale, bölgede tansiyonu yükseltirken, olayın ne zaman ve nerede gerçekleştiğine dair detaylar netleşmeye başladı. Uzun yıllardır sendikal faaliyetlerde aktif rol üstlenen Yaşlık’ın durumu yakından takip edilirken, yaşananlara yönelik tepkiler de giderek büyüyor.

SUMUD FİLOSUNA YÖNELİK SALDIRI TEPKİ ÇEKTİ

İnsani yardım amacıyla yola çıkan SUMUD filosuna yapılan saldırı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Silahsız ve savunmasız gönüllülerden oluşan gruba yönelik müdahale, birçok kesim tarafından uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirildi. Olayın ardından yapılan ilk açıklamalarda, saldırının açık bir şekilde insan haklarına aykırı olduğu vurgulandı. Bölgedeki kaynaklar, filoda yer alan kişilerin herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturmadığını belirtirken, müdahalenin gerekçesine dair resmi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Bu durum, olayın “hukuksuz alıkoyma” iddialarını güçlendirdi.

ŞAHİN YAŞLIK’IN DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Kocaeli Memur-Sen camiasında önemli bir yere sahip olan Şahin Yaşlık’ın alıkonulması, sendika üyeleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından yakından izleniyor. Uzun yıllardır insani yardım çalışmalarında aktif rol aldığı bilinen Yaşlık’ın, özellikle mazlum coğrafyalara yönelik destek faaliyetleriyle tanındığı ifade ediliyor. Yaşanan gelişmenin ardından birçok kurum ve kişi, Yaşlık’ın yalnız olmadığını vurgulayan mesajlar paylaştı. Sürecin şeffaf şekilde yürütülmesi ve yetkililerden resmi açıklama yapılması yönündeki çağrılar da artarak sürüyor.

SERBEST BIRAKILMASI İÇİN ÇAĞRILAR YÜKSELİYOR

Olay sonrası yapılan açıklamalarda, Şahin Yaşlık’ın derhal serbest bırakılması gerektiği dile getirildi. Hukuksuzluk, zorbalık ve insan hakları ihlali olarak nitelendirilen müdahaleye karşı sessiz kalınmayacağı ifade edildi. Sivil toplum temsilcileri, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırırken, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Yaşananların yalnızca bireysel bir durum olmadığı, aynı zamanda insani yardım faaliyetlerine yönelik bir tehdit oluşturduğu görüşü de öne çıkıyor.

KOCAELİ MERKEZLİ DEV SİBER OPERASYON: YASA DIŞI BAHİS ÇETESİNE DARBE
KOCAELİ MERKEZLİ DEV SİBER OPERASYON: YASA DIŞI BAHİS ÇETESİNE DARBE
İçeriği Görüntüle