GENEL KURUL İHTİMALİ GÜNDEMDE
Türk futbolunda son dönemde yaşanan tartışmaların ardından gözler TFF yönetimine çevrildi. Anayasa Mahkemesi’nin Tahkim Kurulu’nun yapısına ilişkin kararı nedeniyle federasyonun statü değişikliği amacıyla genel kurula gitmesinin beklendiği belirtiliyor.
Kulislerde yer alan iddialara göre bazı Süper Lig kulüpleri, söz konusu genel kurulun seçimli hale getirilmesi için girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.
ÜÇ BAŞLIK TEPKİLERİ ARTIRDI
Federasyon yönetimine yönelik eleştirilerin son dönemde arttığı ifade edilirken, özellikle üç konu ön plana çıkıyor.
Merkez Hakem Kurulu’nun performansına yönelik tartışmalar, yabancı oyuncu kuralı konusunda yaşanan görüş ayrılıkları ve son olarak Fatih Terim ile İbrahim Hacıosmanoğlu arasında yaşanan söz düellosu, kulüplerin tepkisini artıran gelişmeler arasında gösteriliyor.
FATİH TERİM GERİLİMİ GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORUYOR
Fatih Terim’in Dünya Kupası sürecinde yaptığı açıklamalar sonrası TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaşadığı polemik futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
İki isim arasında karşılıklı açıklamalar yapılırken, yaşanan gerilimin federasyona yönelik eleştirileri daha da artırdığı öne sürüldü.
MUSTAFA ERÖĞÜT İSMİ KULİSLERDE KONUŞULUYOR
Olası bir seçim sürecinde bazı kulüplerin destek verdiği isimlerden birinin Mustafa Eröğüt olduğu iddia ediliyor. Eröğüt’ün adaylık için hazırlık yaptığı yönündeki bilgiler futbol kulislerinde konuşulmaya başlandı.
MUSTAFA ERÖĞÜT KİMDİR?
Mustafa Eröğüt, Türk futbolunda uzun yıllardır yöneticilik yapan spor yöneticisi ve iş insanıdır. ABD’de İşletme Yönetimi ve Spor Yönetimi eğitimi alan Eröğüt, Marmara Üniversitesi’nde Spor Yöneticiliği alanında doktora yaptı.
Kariyerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlayan Eröğüt, daha sonra Başakşehir FK’da CEO ve Asbaşkan olarak görev aldı. Başakşehir’in Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı dönemde kulübün üst yönetiminde yer aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nda ise Futbol Gelişim Direktörlüğü, A Milli Takım Genel Direktör Yardımcılığı, Başkan Vekilliği, İcra Kurulu Üyeliği ve FIFA-UEFA ilişkilerinden sorumlu yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu.
Spor yöneticiliğinin yanı sıra Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Eröğüt, UEFA Gençlik ve Amatör Futbol Komitesi’nde de Türkiye’yi temsil ediyor.
GÖZLER TFF’NİN ATACAĞI ADIMLARDA
Seçim iddialarının gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ve kulüplerin nasıl bir yol izleyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Türk futbolunda yaşanan gelişmelerin ardından TFF’nin atacağı adımlar merakla bekleniyor.



