1 Milyar 843 Milyonluk Dev Proje
Sekbanlı-Sepetçi Mahalleleri 3’üncü bölge 2’nci etap 711 adet konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi kapsamında ihale, 2023 yılının Eylül ayında yapıldı. Yaklaşık maliyeti 1 milyar 879 milyon 627 bin 825 TL olarak açıklanan ihalede en düşük teklifi 1 milyar 843 milyon TL bedelle veren Burakcan İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi ile 19 Aralık 2023 tarihinde sözleşme imzalandı.

Teslimler Yarın Başlıyor
Konutların tamamlanmasının ardından TOKİ, teslim takvimini açıkladı. TOKİ, internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:
“Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Mahalleleri 3. Bölge 2. Etap 711 Adet Konut Projesi’nde yer alan satışı gerçekleştirilen 2+1 ve 3+1 tipi konutların hak sahiplerine 10 Haziran 2026 - 7 Temmuz 2026 tarihleri arasında Web sayfamızda yayınlanan teslim programı çerçevesinde konutların teslimi yapılacaktır.”
Ayrıca açıklamada konut teslim işlemlerinin doğrudan toplu konut şantiyesinde yapılacağı da belirtildi.

'Yeni Bir Yaşam Alanı'
TOKİ, bugün resmi hesabından proje hakkında yaptığı açıklamada sosyal donatılara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Kocaeli İzmit Sekbanlı-Sepetçi Mahallesi 3. Bölge 2. Etap'ta 586 sosyal konut inşa ettik. 10 Haziran - 7 Temmuz 2026 tarihleri arasında hak sahiplerine teslim edilecek. Dinlenme, spor, oyun ve yeşil alanları barındıran bu projeyle vatandaşlarımız yeni bir yaşam alanına kavuştu.”





