ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile İran arasındaki gerilime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, taraflar arasında hafta sonu bir görüşme gerçekleşebileceğini belirterek, kısa sürede anlaşma sağlanabileceğini ifade etti.

HAFTA SONU KRİTİK TEMAS BEKLENTİSİ

ABD merkezli Axios’a konuşan Trump, ABD’li ve İranlı yetkililerin hafta sonu bir araya gelmesini beklediğini söyledi. Trump, görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirterek,
“İranlılar görüşmek ve anlaşma yapmak istiyor. Sanırım hafta sonu bir görüşme gerçekleşecek. Bir ya da iki güne anlaşmaya varacağımızı düşünüyorum” dedi.

Yeni Proje 16 (1)

“ANLAŞMA İSRAİL’İ GÜVENDE HİSSETTİRECEK”

Trump, olası anlaşmanın bölgedeki dengeleri değiştireceğini savunarak, İsrail’in güvenliğinin sağlanacağını ifade etti. Savaşın sonunda İsrail’in daha güçlü bir konuma geleceğini öne sürdü.

İSRAİL’E MESAJ: “SALDIRILAR DURMALI”

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan 10 günlük ateşkese de değinen Trump, İsrail’in saldırılarını sonlandırması gerektiğini söyledi.
“İsrail’in durması gerekiyor. Binaları patlatmaya devam edemezler, buna izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

MASADAKİ KRİTİK BAŞLIKLAR

ABD basınında yer alan iddialara göre, müzakerelerde İran’ın zenginleştirilmiş uranyum stoklarından vazgeçmesi karşılığında ABD’nin yaklaşık 20 milyar dolarlık dondurulmuş fonu serbest bırakması gündemde.

Ayrıca İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almasına yönelik beklentiler de görüşmelerin ana başlıkları arasında yer alıyor.

ROMANYA’DA SİYASİ KRİZ! HÜKÜMET DÜŞTÜ
ROMANYA’DA SİYASİ KRİZ! HÜKÜMET DÜŞTÜ
İçeriği Görüntüle

HÜRMÜZ BOĞAZI AÇILDI

Öte yandan İranlı yetkililer, ateşkes süreci kapsamında Hürmüz Boğazı’nın sivil gemi geçişlerine geçici olarak yeniden açıldığını duyurdu.

Bölgede tansiyonun düşmesi adına kritik öneme sahip görüşmelerin hafta sonu gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve tarafların anlaşmaya varıp varamayacağı merakla bekleniyor

Kaynak: İHA