Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Dünya Su Günü kapsamında dikkat çeken bir etkinliğe hazırlanıyor. 23 Mart Pazartesi günü düzenlenecek “Su Odağında Teknoloji Çözümleri” etkinliği, iş dünyasının giderek artan su risklerine nasıl yanıt verebileceğine odaklanacak. İklim değişikliğinin etkisiyle derinleşen su sorunları, artık yalnızca çevresel bir başlık değil; üretimden tedarik zincirine kadar pek çok alanı doğrudan etkileyen kritik bir konu. TÜSİAD’ın bu çerçevede düzenlediği etkinlikte, teknoloji çözümleri ve finansman modelleri üzerinden sürdürülebilirlik arayışları ele alınacak. Program, farklı sektörlerden uzmanları ve iş dünyası temsilcilerini aynı masada buluşturacak.

Su odağında teknoloji çözümleri iş dünyasının gündeminde

“Su Odağında Teknoloji Çözümleri” etkinliği, özellikle su yönetimi konusunda geliştirilen yenilikçi yaklaşımları gündeme taşıyacak. Günümüzde su kaynaklarının azalması, sanayiden tarıma kadar geniş bir etki alanı yaratırken, teknoloji bu soruna çözüm üretmede önemli bir araç haline geliyor. Etkinlikte, suyun daha verimli kullanımı, geri kazanım teknolojileri ve dijital izleme sistemleri gibi başlıklar öne çıkacak.

TÜSİAD Çevre ve Net Sıfır Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Fatih Özkadı’nın açılış konuşmasıyla başlayacak programda, su odağında teknoloji çözümleri yalnızca teknik bir mesele olarak değil, aynı zamanda ekonomik bir gereklilik olarak ele alınacak. İş dünyasının sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında su yönetiminin kritik rolü vurgulanacak.

Teknoloji ve finansman perspektifinden su yönetimi

Etkinliğin önemli bölümlerinden biri olan “Teknoloji ve Finansman Perspektifinden Su” paneli, su odağında teknoloji çözümleri ile finansal sürdürülebilirlik arasındaki ilişkiyi ele alacak. Panelde, artan su risklerinin şirketlerin mali yapıları ve yatırım kararları üzerindeki etkisi detaylı şekilde tartışılacak.

Çiğdem Arpat Koçak moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda, UN Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele ve EBRD Enerji Sektörü Avrasya Bölge Başkanı Şule Kılıç konuşmacı olarak yer alacak. Katılımcılar, su yatırımlarının finansmanı, yeşil dönüşüm süreçleri ve uluslararası iş birlikleri gibi konulara dair görüşlerini paylaşacak. Bu bölümde, su odağında teknoloji çözümleri geliştiren girişimlerin finansmana erişimi de gündeme gelecek.

Şirketlerden su odağında teknoloji çözümleri sunumları

Programın bir diğer dikkat çekici kısmı ise şirketlerin doğrudan deneyimlerini paylaşacağı sunumlar olacak. “Su Odağında Teknoloji Çözümleri” başlığı altında gerçekleştirilecek oturumda, farklı sektörlerden temsilciler geliştirdikleri uygulamaları aktaracak.

Clewas, Akkim Kimya, Artaş Endüstriyel, BlueIT ve Aquamatch gibi şirketlerin temsilcileri; su arıtma, membran teknolojileri, dijital su yönetimi ve endüstriyel çözümler gibi alanlarda yürüttükleri çalışmaları anlatacak. Bu sunumlar, su odağında teknoloji çözümleri sayesinde elde edilen verimlilik artışı ve maliyet avantajlarını somut örneklerle ortaya koyacak. Aynı zamanda, bu teknolojilerin yaygınlaşmasının önündeki engeller de tartışmaya açılacak.

Başarılı uygulamalarla su odağında teknoloji çözümleri

KÖRFEZ’DE ÖZELLEŞTİRMEYE CHP’Lİ AKYÜZ’DEN SERT TEPKİ
KÖRFEZ’DE ÖZELLEŞTİRMEYE CHP’Lİ AKYÜZ’DEN SERT TEPKİ
İçeriği Görüntüle

Etkinlik, “Su Odağında Teknoloji Uygulamaları” paneli ile sona erecek. Bu bölümde, sahada uygulanmış ve sonuç alınmış projeler üzerinden değerlendirmeler yapılacak. Ayla Öngören’in moderasyonunda gerçekleşecek panelde, Brisa, Enerjisa Üretim ve Coca Cola İçecek temsilcileri söz alacak.

Katılımcılar, su verimliliğini artırmaya yönelik projelerin şirket operasyonlarına etkisini ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkısını paylaşacak. Özellikle üretim süreçlerinde suyun yeniden kullanımı ve atık su yönetimi gibi başlıklar öne çıkacak. Bu panel, su odağında teknoloji çözümleri konusunun teoriden pratiğe nasıl taşındığını göstermesi açısından önemli bir kapanış niteliği taşıyacak.