Kocaeli'de Yağışlı Günler Kapıda
Kocaeli'de Yağışlı Günler Kapıda
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in ardından uzaya çıkan üçüncü Türk, İzmitli iş insanı Gökhan Erdem oldu. Erdem, tamamen bireysel girişimiyle Blue Origin’in düzenlediği New Shepard NS-34 görevinde uzaya çıkarak önemli bir başarıya imza attı.


Bireysel Girişimle Uzaya Çıktı

ABD’li milyarder Jeff Bezos’un sahibi olduğu uzay şirketi Blue Origin tarafından gerçekleştirilen New Shepard NS-34 görevinde, aralarında Türk iş insanı Gökhan Erdem’in de bulunduğu 6 kişilik ekip uzaya çıktı. Görev, şirketin düşük yörünge uçuşları kapsamında başarıyla tamamlandı.

Türkiye’nin Üçüncü Uzay Yolcusu

Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in ardından uzaya çıkan üçüncü Türk olan Gökhan Erdem, bu yolculuğu tamamen kişisel çabalarıyla gerçekleştirdi. Aynı zamanda Erdem Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Erdem, uzay yolculuğuyla Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki sivil katılımlarına da yeni bir boyut kazandırdı.

Gurur Kenti; İzmit

Yeni Teknik Yapı Kompozit Kimya’nın sahibi olan Gökhan Erdem’in İzmit’te sürdürdüğü ticari faaliyetlerin ardından bu kez uzayda ülkesini temsil etmesi, hem kent hem de ülke adına büyük bir gurur kaynağı oldu. İzmitli iş insanı, adını Türkiye’nin uzay tarihine altın harflerle yazdırdı.