Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte ziynet eşyalarına olan talep artarken, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, sosyal medya üzerinden yapılan altın alışverişlerinin mağduriyetle sonuçlanabileceğini söyledi.
"Süslemelere Aldanmayın, Gramajla Oynayabilirler"
Tüketicilerin sosyal medya üzerinden yapılan ziynet eşyası satışlarında dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte düğün sezonunun da hız kazandığını ifade etti. Artan düğün sayısının ziynet talebini yükselttiğine dikkat çeken Şahin, bu durumun bazı fırsatçılar tarafından sosyal medyada suistimal edildiğini dile getirdi.
"Türkiye'de uzaktan satış altyapısı henüz tam olarak oturmuş değil," diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
“Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün yapacak ve hediyeler, takılar alınacak. Bu esnada fiyatlar da çok yükseldiği için insanlar küçük indirimleri cazip buluyor. Ancak bu indirimlerin arkasında gramajla ya da ayarla oynama gibi ciddi riskler var.”
"Hileleri Sarraflar Bile Ayırt Edemiyor"
Şahin, sosyal medya üzerinden satılan bazı altın ve takıların içeriğinde hile olabileceğini belirterek şunları söyledi:
“Gramaj eksik olabilir, ayarı düşük olabilir. Çelik ya da demir gibi altın dışı malzemelerle ağırlığı artırarak fiyatı yüksek gösteriyorlar. Bunu anlamak çoğu zaman mümkün değil, hatta sarraflar bile bu tür hileleri fark edemeyebiliyor. Bu nedenle bilinen, güvenilir kuyumculardan ve belgeli alışveriş yapılmalı.”
"Faturasız Üründe Hak Aramak Mümkün Değil"
Uzaktan alışveriş yapılacaksa mutlaka kurumsal firmaların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, mağduriyet yaşanması halinde belge olmadan hak talep etmenin mümkün olmadığını vurguladı.
“Eğer faturanız yoksa, elden ödeme yaptıysanız ve ürünle ilgili sorun yaşarsanız, tüketici hakem heyeti olarak biz bile yardımcı olamayız. Nereden aldınız, nasıl ödendi, kim muhatap belli değilse hakkınızı arayamazsınız. Bu nedenle mutlaka kartla ödeme yapılmalı, fatura alınmalı ve alışveriş yaptığınız yerin kurumsal kimliği olmalı.”
"Altın Alışverişinde Güven Ön Planda Olmalı"
Şahin, tüketicilere altın alırken tanıdıkları, güvenilir kuyumcuları tercih etmeleri gerektiğini hatırlatarak, şunları ekledi:
“İnternetten alışveriş yapılacaksa bile bu işin kurumsal tarafında yer alan, adresi ve kimliği belli firmalar tercih edilmeli. Çünkü bir sorun olduğunda muhatap bulunabilmeli ve çözüm üretilebilmeli.”