Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Okula gelişinde İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ve Okul Müdürü Fatih Şenocak tarafından karşılanan Vali Aktaş, öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyarette, ulusal ve uluslararası başarılarıyla öne çıkan öğrencilere ve onlara rehberlik eden öğretmenlere teşekkür eden Vali Aktaş, eğitimin her aşamasında gençlerin yanında olduklarını vurguladı.

DÜNYA MÜNAZARA ŞAMPİYONASI İKİNCİLERİNE TEBRİK
Ziyaretin en dikkat çeken bölümü, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 7. Dünya Münazara Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan öğrencilere yönelik oldu. Türkiye birincisi olarak ülkemizi uluslararası platformda temsil eden ve Dünya ikinciliği elde eden öğrenciler Sümeyye Bulut, Zeynep Rümeysa Arabacı ve Zehra Nur Abay, Vali İlhami Aktaş tarafından özel olarak tebrik edildi. Vali Aktaş, öğrencilerin danışman öğretmeni İman Summakieh’a da teşekkür ederek, bu tür başarıların ülke adına gurur verici olduğunu ifade etti.

MAKİF KABİNE’26 KATILIMCILARINA DESTEK MESAJI
Vali Aktaş, okul ziyaretinde sadece akademik başarıları değil, öğrencilerin sosyal ve liderlik yeteneklerini de göz önünde bulundurdu. Gençlerin liderlik becerilerini geliştirmeyi ve toplumsal meselelere karşı duyarlılıklarını artırmayı hedefleyen “MAKİF Kabine’26” adlı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Simülasyonu kapanış programına da dikkat çekti. Programa katkı sunan öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Vali Aktaş, bu tür etkinliklerin gençlerin kişisel gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

ÖĞRETMENLERLE SAMİMİ SOHBET
Ziyaret sırasında öğretmenler odasına da uğrayan Vali Aktaş, burada görev yapan öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Eğitimin en önemli yapı taşının öğretmenler olduğunun altını çizen Vali Aktaş, fedakârca görev yapan tüm eğitimcilere teşekkür ederek başarılar diledi.




