Kocaeli’de kültür ve edebiyat dolu bir gece yaşandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Anadolu Mektepleri öncülüğünde düzenlenen “Anadolu Nefesiyle Köklerden Geleceğe” Şiir Dinletisi programı, Vali İlhami Aktaş’ın katılımıyla İzmit Halkevi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Barosu: “Kocaeli Haddehaneye Teslim Olmayacak!”
Kocaeli Barosu: “Kocaeli Haddehaneye Teslim Olmayacak!”
İçeriği Görüntüle

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Etkinliğe Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Kocaeli AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, kurum temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ANADOLU’NUN KÜLTÜRÜ ŞİİRLERLE YAŞATILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları yapan öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan “Şiir-i Hazan” seçkisinden oluşan eserler sahnelendi. Türk edebiyatının seçkin şairlerinin şiirleri, geleneksel değerleri ve Anadolu’nun zengin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan temayla seslendirildi.

GECE HATIRA FOTOĞRAFIYLA TAMAMLANDI

Sanatsal atmosferin hâkim olduğu şiir dinletisi, program sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.