Derince'de mahalle muhtarlarıyla yapılan istişare toplantısı, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda mahallelerin genel durumu, ihtiyaçları ve yürütülen hizmetlerin işleyişi masaya yatırıldı. Muhtarlar, yaşadıkları sorunları doğrudan iletme imkânı bulurken, kamu kurumları arasında koordinasyonun önemi bir kez daha vurgulandı.

Geniş Katılımlı Toplantı

Toplantıya; Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, İl Emniyet Müdür V. Erdal Aydınlık, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Vahittin Kalay, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Derince Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Küçük ile birlikte çok sayıda mahalle muhtarı ve ilçe kurum müdürü katıldı.

Derinceli Bakkallar Kongreye Gidiyor
Derinceli Bakkallar Kongreye Gidiyor
İçeriği Görüntüle

Kurumların yoğun katılımı, yerel sorunların çözümünde birlikte hareket etme iradesini ortaya koyarken; muhtarlar da bu buluşmayı önemli bir fırsat olarak değerlendirdi.

Vali İlhami Aktaş Derinceli Muhtarla Buluştu 2

Vali Aktaş: “Koordinasyon Aksamasın”

Vali İlhami Aktaş toplantıda yaptığı konuşmada, mahallelerde yürütülen çalışmaların daha etkili sonuçlar vermesi için kurumlar arası koordinasyonun aksamadan sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Aktaş, yerel yönetimler ile kamu kurumları arasında güçlü bir iş birliği kültürü oluşmasının, vatandaş memnuniyetini artıracağını vurguladı.

Ayrıca mahalle bazlı çözüm odaklı yaklaşımların önemine değinen Aktaş, muhtarların bu süreçte köprü görevi gördüğünü hatırlattı.

Muhtarlar Taleplerini Paylaştı

Toplantıda söz alan mahalle muhtarları, yaşadıkları bölgelerdeki sorunları, hizmet eksikliklerini ve vatandaşlardan gelen talepleri doğrudan Vali Aktaş ve ilgili kurum yetkililerine iletti. Eğitimden sağlığa, güvenlikten altyapıya kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Aktaş, toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür ederek, mahallelerdeki özverili çalışmalarından dolayı başarı dileklerini iletti.

Vali İlhami Aktaş Derinceli Muhtarla Buluştu 1