Kayserispor maçından sonra hakemlerin soyunma odasına giderek maçla alakalı düşüncelerini hakeme aktarmak için gittiğini ancak hakemlerin kapıyı tekmeleyerek odaya girmelerini engellediğini söyleyen Kocaelispor yöneticisi Veli Başkurt Disiplin Kuruluna sevk edildi. Büyük ihtimalle Veli Başkurt’a 30-60 gün arası hak mahrumiyeti ve yüklü miktarda para cezası gelecek. PFDK kararları Perşembe günü açıklanıyor. Bakalım Veli Başkurt’a nasıl bir ceza gelecek.
İşte Disiplin Kurulu’nda Açıklanan Maddeler;
KOCAELİSPOR Kulübü idarecisi VELİ BAŞKURT’un aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarıncave “hakem soyunma odası koridorlarındaki hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 39. maddesi uyarınca 02.09.2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
MADDE 39
HAKEM SOYUNMA ODASININ VE KORİDORLARININ GÜVENLİĞİ
(1) Akredite olmayan kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarına girmeleri halinde 30 günden az ve 60 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
(2) Futbolcu ve Teknik Adamlar hariç olmak üzere bu talimatta belirtilen kişilerin; hakem soyunma odası veya koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette, saldırıda, hakarette ve tehditte bulunmaları ile tükürmeleri halinde en az 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
(3) 2. fıkra hükmünü ihlal eden kişilere ayrıca Süper Lig kulübü yöneticileri için 600.000.-
TL’den 1.800.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 300.000.-TL’den 900.000 TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 180.000.-TL’den 600.000.-TL’ye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 90.000.-TL’den 300.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.