MYK'nın gündeme dair yaptığı haftalık değerlendirmeler, 24 Ocak 2018 tarihli basın açıklamasında kamuoyu ile paylaşıldı:

AK Parti iktidarının bugüne kadarki Suriye politikası ve Ortadoğu politikası şu geldiğimiz tabloda çok açık biçimde çökmüştür. Suriye’nin parçalanması ve egemenliğinin yok edilmesine dönük atılmış olan adımların, bugün bölgede ortaya çıkan terör gruplarının etkin bir aktör olmasına neden olduğu acı bir biçimde anlaşılmıştır. Bu çerçevede Suriye’nin toprak bütünlüğü önemlidir, Suriye’nin egemenliği önemlidir ve bu harekatın sonunda bölgede kesin, kalıcı ve siyasi odaklı bir çözüm olmalıdır.


Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan “20 Soruda Taşeron Firma Personelinin Belediye Şirketlerinde İstihdamı” başlıklı raporuna göre:

24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron personelin mahalli idarelerin iktisadi teşekküllerine/şirketlerine aktarılması sağlanmıştır.
Devamı...Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan temel ekonomik göstergeler raporu ve haftalık ekonomi ilgi notuna göre:

2002’de yabancıların Türkiye’deki varlıkları milli gelirin yüzde 62’siydi, 2012-2016 döneminde bu oran yüzde 70’e yaklaştı. Darbe girişimi sonrasında yabancıların Türkiye’den varlık alma eğilimi devam ediyor.
Devamı...İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan haftalık İnsan Hakları Raporuna göre:

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne beş aylık süreçte yaşı 18’in altında 115 çocuğun hamile olarak geldiği tespit edildi. 38 çocuk 15 yaşından küçük.
Devamı...

Doğa Hakları Raporuna göre;

Karadeniz Bölgesi'nde son 10 yıl içerisinde toplam 203 HES yapıldı. Bölgede, 2017 yılı itibarıyla inşaatı devam eden 20 HES projesi bulunduğu, 123'ünün de etüt ve proje aşamasında olduğu kaydedildi.
Devamı...Ankara Milletvekili Sayın Şenal Sarıhan tarafından hazırlanan “OHAL’de Ne Haldeyiz” başlıklı çalışmaya göre:

15 Temmuz’un ardından 169 bini aşkın kişi hakkında işlem yapılırken, 47 bin küsur kişi adli kontrol koşuluyla serbest kaldı. 7 bin 605 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 140 bin pasaport iptal edilirken işsiz kalan 124 bin kişi ile Türkiye, dışarı çıkılması yasak yarı açık bir cezaevine dönüştürüldü.
Devamı...

Muhabir: Haber Merkezi