Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, 21 yaşındaki Down sendromlu Eren Altuntaş’ın en büyük hayali olan askerlik, bir günlüğüne gerçek oldu. Darıca Belediyesi tarafından organize edilen özel etkinlikte Altuntaş, temsili asker üniformasını giyerek unutulmaz bir gün yaşadı.

Yürek Isıtan Anlar! Down Sendromlu Eren’in Askerlik Hayali Gerçek Oldu (3)

Asker Eğlencesiyle Başladı

Eren Altuntaş için Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin restoranında asker eğlencesi düzenlendi. Ailesi, arkadaşları ve belediye çalışanlarının katıldığı etkinlikte Altuntaş, şarkılar ve türküler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Yürek Isıtan Anlar! Down Sendromlu Eren’in Askerlik Hayali Gerçek Oldu (4)

Başkan Bıyık: “Hayalini Gerçekleştirmek İstedik”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, etkinlikte yaptığı açıklamada, özel bireyler için anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Altuntaş’ın aynı zamanda belediyede çalışma arkadaşı olduğunu vurgulayan Başkan Bıyık, “Eren bizim için çok değerli bir birey. Onun asker olma hayalini gerçekleştirmek istedik. Bugün burada hem onun hem de bizim yüzümüz güldü.” dedi.

Yürek Isıtan Anlar! Down Sendromlu Eren’in Askerlik Hayali Gerçek Oldu (2)

İlk Hasat Yapıldı! Darıca Belediyesi'nden Üretime Katkı
İlk Hasat Yapıldı! Darıca Belediyesi'nden Üretime Katkı
İçeriği Görüntüle

Bir Günlüğüne Jandarma Oldu

Eğlencenin ardından Altuntaş, Gebze Jandarma Komutanlığı’na giderek bir günlüğüne temsili askerlik yaptı. Üniformasını gururla giyen Altuntaş, jandarma personeliyle birlikte vakit geçirerek asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: AA