Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 26 Temmuz tarihli hava tahmin raporunda Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar beklendiği bildirildi. Rüzgarın etkisiyle dalga boyunun yer yer 3 metreye ulaşabileceği değerlendirilirken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde denize girme yasağı kararı alındı.
KOCAELİ’DE KANDIRA SAHİLLERİNDE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI
Olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle Kocaeli Valiliği ve ilgili kurumların aldığı karar doğrultusunda Kandıra’daki sahillerde denize girmek geçici olarak yasaklandı. Vatandaşların can güvenliğini korumak amacıyla sahil bölgelerinde ekiplerin denetimleri artırıldı.
Yetkililer, dalga yüksekliği ve kuvvetli rüzgar nedeniyle denize girmenin tehlike oluşturabileceğini belirterek, yasağa uyulması çağrısında bulundu.
BİRÇOK İLDE SAHİLLERDE ÖNLEM ARTIRILDI
Fırtına uyarısının ardından Kocaeli’nin yanı sıra birçok ilde de denize girme yasağı uygulanmaya başladı. Yasak getirilen bölgeler arasında şu iller yer aldı:
Trabzon
Rize
İstanbul (Beykoz ve Şile)
Ordu
Sakarya
Düzce
Kırklareli (Vize)
Giresun
Zonguldak
Samsun
DALGA BOYU 3 METREYE ÇIKABİLİR
Meteoroloji verilerine göre Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olması beklenen fırtınamsı rüzgar nedeniyle denizlerde hareketliliğin artacağı bildirildi. Dalga boyunun bazı bölgelerde 3 metreye kadar yükselmesi beklenirken, sahil ve plajlarda güvenlik önlemleri artırıldı.
Kocaeli’de özellikle Kandıra sahillerine gidecek vatandaşların güncel uyarıları takip etmeleri ve yasak süresince denize girmemeleri istendi.




